×

Moaşte şi veşminte sfinte în Sinaia

Moaşte şi veşminte sfinte în Sinaia

1-435x320 Moaşte şi veşminte sfinte în SinaiaMoaştele Sfântului Apostol Andrei, ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe şi veşmântul Sfintei Parascheva au ajuns in data de 29 aprilie 2011 la Centrul de Pregătire şi Perfecţionare a Jandarmeriei Montane din Sinaia. Raclele au fost aduse de la Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Braşov cu prilejul marii sărbători – Izvorul Tămăduirii. In prezenţa jandarmilor montani şi a sinăienilor, preotul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi din Braşov, Boros Ioan Epaminond, a donat Centrului Montan din Sinaia o parte din Moaştele Sfântului Andrei, spre ocrotirea tuturor jandarmilor şi a credincioşilor din staţiune. Pentru prima dată pe Valea Prahovei sunt aduse odoarele sfinte ale creştinismului, iar ortodocşii au venit în număr mare să se roage pentru sănătate, linişte şi pace sufletească. Moaştele şi veşmântul Sfintei Parascheva  au fost duse la Capela Jandarmilor Montani din Cartierul Cumpătu, acolo unde un sobor de preoţi a săvârşit slujba de Izvorul Tămăduirii. Şi in data de 30 aprilie 2011, credincioşii au fost aşteptaţi să se roage la Moaştele Sfântului Apostol Andrei, ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe şi veşmântul Sfintei Parascheva. Abia pe seară raclele vor fi duse înapoi, la Braşov.

[nggallery id=47]

Rugăciune la Moaştele Sfinților Gheorghe, Andrei și Parascheva

132 Moaşte şi veşminte sfinte în SinaiaCurtea bisericii a devenit neîncăpătoare pentru cei veniţi să se roage la Moaştele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Sfântului Apostol Andrei şi veşmintele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Sute de credincioşi din Prahova s-au adunat de marea sărbătoare a Izvorului Tămăduirii, la Biserica Centrului Montan al Jandarmeriei Române din Sinaia pentru a lua apă sfinţită şi pentru a atinge Moaştele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe-Purtătorul de biruinţă, Sfântului Apostol Andrei-Cel Întâi Chemat, Ocrotitor al României şi veşmintele Sfintei Cuvioase Parascheva.

biser1-300x219 Moaşte şi veşminte sfinte în SinaiaCeremonia aducerii sfintelor moaşte a început la Centrul Montan al Jandarmeriei printr-o slujbă oficiată de preotul militar Boroş Ioan Epaminond, de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Braşov şi de preotul militar Benone Tănase, de la Centrul Montan Sinaia. La slujbă au participat jandarmii sinăieni, conduşi de Colonelul Dumitru Chiriţă, primarul Vlad Oprea, oficialităţi şi invitaţi din Sinaia şi Buşteni.

Vlad Oprea s-a rugat pentru bunăstarea oraşului şi a locuitorilor

Raclele cu osemintele sfinţilor au fost prezentate oficialilor prezenţi, care le-au atins şi s-au rugat. Primarul Vlad Oprea s-a rugat la ocrotitorul României pentru bunăstarea ţării şi a oraşului pe care îl conduce. „Este o zi specială, deoarece este pentru prima dată când pe Valea Superioară a Prahovei sunt aduse Sfintele Moaşte. Dumnezeu a ţinut cu noi, pentru că mai devreme bătea vântul şi părea că o să înceapă ploaia, iar când au sosit Moaştele a ieşit soarele. M-am rugat pentru bunăstarea României, a oraşului Sinaia şi a locuitorilor lui”, a spus primarul sinăian.

Preotul militar, Boroş Ioan Epaminond, a explicat celor prezenţi importanţa Sfintelor Moaşte: „Sfintele Moaşte ce se află pe pământ românesc formează un preţios dar duhovnicesc, pe care ni l-a dat Dumnezeu. Ele sunt o puternică şi convingătoare dovadă văzută a nevăzutului Dumnezeu. Omul, care este legat de pământ, vrea întotdeauna să vadă, să pipăie, să înţeleagă mai întâi şi apoi să creadă.b2-300x199 Moaşte şi veşminte sfinte în SinaiaOamenii, indiferent de sorgintea şi starea lor materială, vor să-l primească pe Dumnezeu mai mult prin raţiune, prin dovezi logice, şi abia la urmă prin credinţă. Sfintele Moaşte sunt şi rămân cea mai convingătoare dovadă a existenţei lui Dumnezeu, a darului nestricăciunii şi al facerii de minuni în trupurile lor. Privind Sfintele Moaşte, ar trebui să ne întărim în credinţă, să ne îndemnăm mai mult în credinţă şi în mărturisirea lui Hristos. Să ne smerim şi să ne închinăm în faţa acestor apărători ai ortodoxiei, îngenunchind să le cerem ajutorul, sărutând Sfintele Moaşte”.

Curtea bisericii a devenit neîncăpătoare pentru cei veniţi să se roage la Sfintele Moaşte

După ceremonia de la Centrul Montan al Jandarmeriei, cortegiul a pornit spre Biserica Centrului Jandarmeriei Montane, din cartierul Cumpătu, unde a avut loc slujba de sfinţire a apei în prezenţa Sfintelor Moaşte. Sute de creştini au aşteptat sfârşitul slujbei pentru a lua apă sfinţită şi pentru a se închina la osemintele sfinţilor.

„Avem nevoie să fim aproape de Dumnezeu în vremurile acestea grele. Ne rugăm la Dumnezeu pentru sănătate, fericire, dar trebuie să fim mai buni, mai înţelegători, mai aproape de El.” – Eduard Bucur

bi1-300x199 Moaşte şi veşminte sfinte în Sinaia„Am venit să mă rog la Sfintele Moaşte pentru că aceşti trei sfinţi sunt foarte importanţi pentru mine. Sfântul Gheorghe este Purtătorul de biruinţă, Sfântul Andrei este ocrotitorul ţării noastre, iar Cuvioasa Parascheva este făcătoare de minuni. Trebuie să credem cu tărie în Dumnezeu, în Isus.” – Elena Chiriac

„Am venit să mă rog pentru binele casei, pentru sănătate, pentru tot ce este mai bun pe lume. Mă simt mai uşurată, cred în puterea Sfintelor Moaşte.” – Sacangiu Elena

În credinţa ortodoxă Sfântul Gheorghe este simbolul curajului, al biruinţei împotriva păcatului, laşităţii şi minciunii, Cuvioasa Parascheva este făcătoare de minuni, iar Sfântul Apostol Andrei este patronul spiritual al României.

O raclă cu moaştele Sfântului Apostol Andrei va rămâne la Biserica Centrului Jandarmeriei Montane

Prin bunăvoinţa preotului militar Boroş Ioan Epaminond, de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Braşov, o părticică din moaştele sfântului Apostol Andrei a fost donată Bisericii Centrului Jandarmeriei din Sinaia. Acestea vor rămâne să vegheze asupra militarilor din oraş şi asupra localnicilor. Preotul militar Benone Tănase consideră prezenţa Sfintelor Moaşte la Sinaia este voinţa lui Dumnezeu, iar acest lucru va aduce pace şi bucurie în sufletele jandarmilor sinăieni. „Faptul că aceste sfinte moaşte se află astăzi aici înseamnă că Dumnezeu a vrut ca jandarmii Centrului Montan să poată reuşi acest lucru. Demersurile sunt începute de foarte mult timp şi, acum, Preafericitul a dat înalta binecuvântare ca acest lucru să se întâmple. Aşa cum jandarmul este văzut în latura fizică, ocrotitorul omului, şi el are nevoie de întărire sufletească, de limpezirea minţii şi a conştiinţei şi de un suflet liniştit şi împăcat cu sine însuşi, iar prin prezenţa moaştelor Sfântului Andrei la această biserică se reuşeşte acest lucru”, a spus Benone Tănase.

Colonelul Dumitru Chiriţă, Comandantul Centrului Jandarmeriei Montane Sinaia, este bucuros că în oraşul nostru oamenii se vor putea ruga şi reculege la racla cu osemintele ocrotitorului României. „Primirea Sfintelor Moaşte constituie un moment de bucurie, nu numai pentru jandarmii centrului, ci şi pentru întreaga comunitate de pe Valea Superioară a Prahovei. Mulţumesc Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov pentru dăruirea unei părţi din Sfintele Moaşte ale Sfântului Apostul Andrei şi îi asigurăm că acestea vor fi păstrate aşa cum trebuie, cu cinste. Pentru locuitorii zonei, ele vor constitui un moment permanent în care vor putea veni la biserica noastră să se închine şi în momentele grele să găsească acea linişte sufletească atât de necesară”, a spus Dumitru Chiriţă.

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed