Home Breaking News Stiri Exclusive Mobilitate urbană: 3 trucuri ca să te deplasezi prin oraș fără grijă

Mobilitate urbană: 3 trucuri ca să te deplasezi prin oraș fără grijă

5 min read
0
0
1,021

În zilele noastre orașele devin din ce în ce mai aglomerate. Acest lucru te face să pierzi timp prețios în trafic și căutarea unui loc de parcare devine deja o aventură mai ales în centrele aglomerate. Ca și cum acest lucru nu ar fi suficient, mașinile pe care le folosim poluează grav mediul înconjurător ceea ce pe termen lung are efecte grave asupra sănătății noastre.

Iată 3 soluții „verzi” ca să te deplasezi mai ușor prin oraș!

1. Bicicleta

Bicicleta este unul dintre cele mai vechi mijloace de transport și, indiferent dacă ești sportiv sau nu, este un mod rapid și eficient de a te deplasa prin oraș. Nu consumă nici un fel de combustibil și te ajută să faci mișcare, iar astfel vei duce o viață mai sănătoasă. Odată ce ai ales un model potrivit nevoilor tale, mersul pe bicicletă va fi extrem de plăcut chiar și la ore de vârf în oraș sau o poți folosi ca să faci o plimbare relaxantă prin parc.

2. Tricicleta electrică

Dacă ești amatorul unui mijloc de transport electric și nu îți dorești să depui efort pedalând pe bicicletă, atunci o tricicletă electrică este soluția. Este comodă și potrivită chiar și pentru persoanele în vârstă care au probleme cu deplasarea. Nu ai nevoie de permis de conducere special sau de numere de înmatriculare pentru a circula cu ea, iar pe dbsolar.ro găsești triciclete electrice cu diverse dotări care să te ajute și mai mult: spațiu de depozitare, far LED, comenzi dispuse ergonomic, ghidon cu soft grip, mers înainte cu 3 viteze, mers înapoi cu avertizare sonoră, autonomie de aproximativ 40-50 km si multe altele!

3. Mersul pe jos

Ce poate fi mai ecologic și mai benefic pentru mediul înconjurător ca mersul pe jos? Medicii recomandă să mergi 30 de minute de mers pe jos pentru că această activitate are o mulțime de avantaje pentru sănătatea ta: te ajută să slăbești, îmbunătățește sistemul osos și muscular, întărește sistemul imunitar, este benefic pentru inimă și plămâni dar și pentru psihic deoarece îmbunătățește creativitatea și reduce stresul, vei avea un somn mai odihnitor și poate preveni apariția unor boli cum ar fi hipertensiunea arterială sau diabetul de tipul 2. În plus, nici nu trebuie să te îngrijorezi că nu vei găsi un loc de parcare liber!

Așadar, există câteva alternative sănătoase și prietenoase cu mediul înconjurător pe care le poți folosi și să lași mașina personală acasă măcar câteva zile pe săptămână!

Foto: pexels.com

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…