Home O tânără născută în Congo coafează braşovencele ca pe „continentul negru”

O tânără născută în Congo coafează braşovencele ca pe „continentul negru”

8 min read
0
0
496

Ceea ce unii experimentează doar prin lecturarea unor cărţi, alţii trăiesc pe propria piele. Este şi cazul unei tinere ce locuieşte în Braşov, dar care, până să ajungă în oraşul de la poalele Tâmpei, a trecut de la momente de extaz, la clipe de groază, pe un continent exotic, pe care puţini români au şansa să-l descopere.

Ingrid, fata despre care este vorba, s-a născut în îndepărtatul Congo, în urmă cu 23 de ani, şi până la vârsta de opt ani cunoştea România vag, din vizitele făcute cu ocazia concediilor părinţilor ei. Viaţa i s-a schimbat într-o zi, când mama ei a decis s-o aducă definitiv în ţara noastră, unde s-o ştie în siguranţă, pentru că în Congo izbucnise războiul. Din păcate, acest lucru a însemnat destrămarea familiei, întrucât doar mama ei s-a întors pe plaiurile româneşti, tatăl şi fraţii rămânând în Africa, unul dintre ei aflându-se acum în Franţa.
O iubire încheiată dramatic
Totul a pornit în urmă cu zeci de ani, pe când părinţii fetei erau cam la vârsta la care este ea acum. Cei doi s-au cunoscut în România, tatăl lui Ingrid fiind student în ţara noastră. S-au îndrăgostit unul de celălalt, iar după puţin timp s-au căsătorit şi au adus pe lume doi băieţi. La finalizarea studiilor, cuplul s-a mutat în Congo, cu micuţii lor, iar acolo au conceput-o şi pe Ingrid, mezina familiei.
„Originea mea etnică este puţin cam complicată, să zic aşa. Tata este congolez, iar mama este jumătate unguroaică, jumătate nemţoaică, bunicul meu fiind ungur şi bunica nemţoaică. Am fost foarte norocoasă, vizavi de faptul că în familia mea există atâtea naţionalităţi, întrucât vorbesc şase limbi: româna, franceza, engleza, germana, ungureşte şi spaniola”, a relatat cu un optimism debordand tânăra, deşi copilăria sa n-a fost lipsită de griji.
„Am trecut cu familia mea printr-un război civil în Congo. Îmi amintesc cum mă ţinea mama în braţe şi fugea prin pădure, după adăpost. Dar, ţin minte şi partea frumoasă a acelei ţări superbe, cu obiceiuri şi cultură deosebite”, a mărturisit Ingrid, care, cu părere de rău, a spus că nu s-a mai întors în Congo de când avea opt ani şi că duce dorul peisajelor de acolo, precum şi a oamenilor lăsaţi în urmă, pe care îi ţine minte ca fiind foarte uniţi. Ea speră ca anul viitor să-şi îndeplinească visul şi să revadă locurile natale, dar şi cealaltă jumătate a familiei sale. Soarta a făcut ca părinţii lor să rupă căsnicia în urmă cu şapte ani, dispărând orice şansă de refacere a „cuibului”.

Moştenire de familie
Pe lângă amintiri, Ingrid a rămas şi cu abilitatea de a realiza codiţe africane, pe care a deprins-o de la o mătuşă congoleză. Câtva timp, chiar a purtat o asemenea coafură, după care a început să-i convingă pe alţii să se aranjeze în stil african. Prin mâinile ei au trecut, mai întâi, mama acesteia şi două prietene, apoi s-a gândit să împletească şi părul altora, contra cost. După cum ne-a povestit, această tehnică de împletire a părului este preferată de persoanele până în 40 de ani, dar a avut şi o clientă de 52 de ani, căreia i-a pus extensii africane. În ceea ce priveşte numărul record la codiţe, acesta a fost bătut când a avut de aplicat 325 de extensii, deşi în general se pun 150-200, care rezistă până la şase luni, timp în care părul poate fi spălat ca de obicei. Diferenţa dintre împletiturile naturale şi extensii este că cele din urmă rezistă cu cinci luni mai mult. În plus, din părul natural ies doar vreo 25 de codiţe africane, după cum a concluzionat tânăra care poartă „continentul negru” în inima ei.

SURSA: http://www.mytex.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Iată 3 motive pentru care ar trebui să optezi pentru îngrijiri medicale la domiciliu

Sănătatea este întotdeauna cea mai importantă, de aceea are nevoie de atenție suplimentară…