Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Oraşul Sinaia, în programul “Europa pentru cetăţeni”

Oraşul Sinaia, în programul “Europa pentru cetăţeni”

3 min read
0
0
386

La sfârşitul săptămânii trecute, mai exact în perioada 8-12 septembrie 2011, o delegaţie din partea administraţiei locale sinăiene s-a deplasat la Pisa, Italia, pentru a onora invitaţia de participare ca urmare a includerii României în parteneriatul creat prin Programul “Europa pentru cetăţeni 2007-2013″ de Asociaţia Naţională a Administraţiei Publice şi Asociaţia FOCUS EUROPE ce promovează un proiect intitulat sugestiv PARK, care şi-a propus atragerea de fonduri şi crearea cadrului legislativ comun european, în vederea configurării unei reţele de arii protejate montane şi marine.

Includerea oraşului Sinaia în acest parteneriat a survenit ca rezultat al recomandării lui Mario Cicero, Primarului din Castelbuono Italia.

Din 2010, oraşul Sinaia este înfrăţit cu oraşul Castelbuono, iar bunele relaţii stabilite cu reprezentanţii administraţiei locale italiene au început să producă efecte benefice.

EXEMPLE EUROPENE DE PROIECTE MENITE SĂ PROTEJEZE PARCURI NATURALE

Odată realizată includerea României, prin reprezentanţii adminstraţiei locale sinăiene, pe lângă exemplul de atragere a fondurilor europene menite să sprijine protejarea mediului în general şi cazul Parcului Naţional San Rossore în particular, ne aliniază la masa discuţiilor cu membrii Asociaţiei FOCUS EUROPE.

Proiectul PARK a reunit 28 de parteneri, asociaţii şi administraţii locale, din Italia, Franţa, Spania, Croaţia, Albania şi România, totalizând un număr de 82 de participanţi.

Pe viitor, administraţia locală doreşte pregătirea şi promovarea unor proiecte de prezentare a Parcului Natural Bucegi, zona Sinaia, în vederea includerii în reţeaua ariilor protejate europene finanţate prin acest program.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…