Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Azuga Partia de Ski Azuga – Prahova

Partia de Ski Azuga – Prahova

3 min read
0
0
1,092

Partiile din statiunea Azuga sunt luate cu asalt in fiecare an de un numar foarte mare de turisti. Aici ei sunt intampinati de doua partii: Sorica si Cazacu. Pe prima partie mentionata se poate schia si noaptea, aceasta beneficiind de o nocturna pe o raza de 800m. Tot pe aceeasi distanta functioneaza si tunurile de zapada artificiala. Functioneaza deasemenea un telescaun si un teleschi, iar programul acestora se poate prelungi la cerere.

Album foto Partia de Ski Azuga

 

Descriere Partia de Ski Azuga

Azuga se bucura de climatul zonelor alpine, tonic-stimulant, ozonizat, fara praf si alergeni. Temperatura medie anuala fiind de 7 grade Celsius. Orasul Azuga se afla in partea superioara a Vaii Prahovei in judetul Prahova, intre statiunile Sinaia si Predeal. Statiunea Azuga este amplasata la inceputul muntilor Bucegi la o altitudine de 1.110m, la o distanta de circa 38 km de Poiana Brasov si 147 km de capitala Bucuresti. In partea de sud-est a orasului Azuga pe pantele nordice ale plaiului Sorica, a fost amenajat si dat in exploatare un perimetru schiabil. In Azuga va puteti bucura de cele doua partii de schi (partia de schi alpin – coborare – si partia de schi-fond) dotate cu telescaun, teleschi si masini pentru amenajarea partiilor de schi.

In Azuga sunt 6 partii de ski: Sorica cu grad mediu de dificultate, dotata cu nocturna si tunuri de zapada artificiala, partia Cazacu pentru nivel mediu dotata deasemeni cu tunuri de zapada, Cazacu varianta cu o lungime de 400m, dificultate medie, dispune de zapada artificiala, Cazacu bretea cu o lungime de 715,54m, diferenta de nivel 160m si partiile Sorica Sud si La Stana pentru nivel usor. Toate aceste partii au instalatii de transport pe cablu. Pozitia si accesibilitatea sunt avantaje pentru Azuga, localitatea fiind situata pe cea mai circulata vale transcarpatica a Romaniei, Valea Prahovei, respectiv pe DN1/E60 si magistrala feroviara dubla electrificata Bucuresti Brasov la circa 135 km de aeroportul Otopeni si 36 km de Brasov. Azuga dispune de o telegondola inaugurata la sfarsitul anului 2007 care ofera acces de punctul superior catre toate partiile din statiune. Exista de asemenea si instalatii de teleschi, miniteleschi si babyschi.

SURSA: http://www.turismland.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Azuga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…