Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Predeal Partia de Ski Clabucet – Predeal

Partia de Ski Clabucet – Predeal

2 min read
0
0
781

Statiunea Predeal are partii foarte cunoscute si frecventate de turisti de toate varstele, incepatori dar si profesionisti, cele mai multe dintre aceste partii avand un grad de dificultate usor si foarte usor, toate fiind situate in zona Clabucet.

Album Foto Partia de Ski Clabucet – Predeal

 

Descriere Partia de Ski Clabucet – Predeal

Singura partie mai dificila din zona Clabucet este Subteleferic, a carei lungime este de 1200 de metri, cu o diferenta de nivel de 350 de metri si cu inclinatia de 31%.

Pe partiile din Statiunea Predeal functionaza mai multe instalatii de transport pe cablu, deschise zilnic de dimineata pana seara tarziu. Telescaunul Clabucet are lungimea de 1713 metri, urcarea se face pana la altitudinea de 1445 de metri si dureaza 14 minute. Capacitatea teleschiului este de 600 de persoane. Aceeasi capacitate are si teleschiul Clabucet 2, cu o lungime de 1713 metri, care urca la aceeasi altitudine. Clabucet sosire 1 are lungimea de 640 de metri, iar urcarea pana la 1194 de metri dureaza 4 minute. Capacitatea instalatiei este de 600 de persoane pe ora. Teleschiul Clabucet sosire 2 are lungimea de 648 de metri, urca pana la 1194 de metri si o capacitate de 700 de persoane. Teleschiul Clabucet plecare are 489 de metri lungime. Altitudinea pana la care urca este de 1420 de metri si o capacitate de 700 de persoane.

O alternativa o constituie si miniteleschiul de 200 de metri lungime a carui ascensiune se face pana la 1080 de metri altitudine si are o capacitate de 200 de persoane pe ora. Plecarile cu transportul pe cablu pleaca de la altitudinea de 1040 – 1060 metri, aceasta fiind si altitudinea Statiunii Predeal, oras cu cea mai inalta altitudine din Romania.

SURSA: http://www.turismland.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Predeal

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…