Home Patriarhul Daniel aduce curcubeul pe Valea Prahovei‏

Patriarhul Daniel aduce curcubeul pe Valea Prahovei‏

4 min read
0
0
714

În Duminica Mare a Rusaliilor, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfinţit Biserica Mănăstirii „Sfânta Treime” din Buşteni în prezenţa a numeroşi credincioşi. Patriarhul Daniel a fost întâmpinat în mod tradiţional, cu pâine şi sare, de către primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin, căruia înalta faţă bisericească i-a acordat Ordinul Sanctus Stephanus Magnus. De această distincţie s-a bucurat şi viceprimarul staţiunii, Nae Savel, „ca semn al preţuirii şi binecuvântării”. De asemenea, Patriarhul Daniel a oferit Diploma de onoare „Sfântul Apostol Andrei – Ocrotitorul României” doamnei avocat Chiraţa Meghea, din Buşteni.
După slujbă, Preafericitul Părinte Patriarh, împreună cu un sobor de preoţi, a vizitat Centrul Social Pastoral din cadrul mănăstirii şi Mânăstirea Caraiman din localitate, unde Preafericitul Patriarh Daniel a fost întâmpinat de stareţul mânăstirii, părintele David Petrovici, şi de către părintele Gherontie Puiu.

httpv://www.youtube.com/watch?v=BQidU0bCQeo

Patriarhul Romaniei a sfintit biserica Mănăstirii Sfânta Treime din Busteni

Sute de credinciosi din Busteni si din împrejurimi s-au înghesuit la Mănăstirea Sfânta Treime din localitate, pentru a participa la Slujba de sfintire a paraclisului mănăstirii, care a fost sfintit de către Preafericitul Părinte Daniel însotit de un sobor de preoti si diaconi.
Slujba a fost săvârsită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel împreună cu un numeros sobor de preoti. Enoriasii s-au înghesuit la slujbă pentru a-l vedea pe Patriarh si pentru a primi binecuvântarea lui. Mănăstirea „Sf. Treime”, din orasul Busteni, a luat fiintă printr-o decizie a Permanentei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor, pe locul unde functiona fosta Casa de odihnă a preotilor din orasul Busteni.
Enoriasii au ramas surprinsi sa vada că venirea Patriarhului a coincis cu un frumos curcubeu apărut pe cer iar oamenii au certitudinea ca lăcasul de cult va răspunde nevoilor spirituale ale obstii mănăstirii precum si pelerinilor care îi vor trece pragul.
Lucrarea a fost executată cu sprijinul Primăriei si Consiliului local Busteni. Edilii locali spun că mănăstirea mai are si un complex de chilii iar biserica sfintită astăzi este o necesitate pentru întreaga comunitate si nu numai.
După ce a sfintit Biserica Mănăstirii Sfânta Treime din Busteni, Preafericitul Părinte Daniel  a vizitat si Mănăstirea  Caraiman,lacas  unde a fost întâmpinat cu mare drag de catre obstea mănăstirii si de turisti.

httpv://www.youtube.com/watch?v=_tMsAFtwrMM

SURSA: http://www.stiriploiesti.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…