×

Peştera Ialomicioarei, atracție în Bucegi – VIDEO

Peştera Ialomicioarei, atracție în Bucegi – VIDEO

112-435x320 Peştera Ialomicioarei, atracție în Bucegi – VIDEOÎn sezonul de vară, Peştera Ialomicioarei este una dintre atracţiile turistice din Bucegi. Zilnic, drumul din munţi este străbătut de zeci de turişti, care vin să admire frumuseţea creată de natură. La intrarea în grotă, se află o bisericuţă, care a fost construită de domnitorul Mihnea cel Rău, la sfârşitul secolului al XVI-lea, în semn de mulţumire către Dumnezeu, după ce a scăpat de turci, ascunzându-se aici. Peştera supranumită şi „Peştera Regilor” se află la o altitudine de 1.660 de metri, are o adâncime de 400 de metri şi este străbătută de râuri subterane. Sălile şi culoarele destinate vizitatorilor sunt electrificate, iar accesul se face pe scări de lemn. Cei mai încântaţi de toate aceste minunăţii sunt copiii.

Pot fi admirate sălile Mihnea Vodă, Decebal, Maria, La Răspântie, La Altar, Grota ascunsă, decorată cu stalactite şi stalacmite, şi Grota Urşilor, unde au fost găsite schelete ale ursului de peşteră.

Cei care doresc să viziteze peştera Ialomicioarei pot opta pentru traseul cu telecabina din Buşteni până pe Platoul Bucegi, apoi cu o altă instalaţie pe cablu până la peşteră sau pot alege drumul auto Sinaia-Bolboci-Peştera.

httpv://www.youtube.com/watch?v=9q7qGYBY8T8

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

2 comentarii

comments user
Gheorghe

Buna ziua,

Intr-adevar sunt niste peisaje superbe!
Haideti sa le dam turistilor, domnu’ Totpal si variantele cu masina, adica;
1-pe DN 72 Targoviste -- Sinaia, pana in Cota 1000 ( Hotel Cota 1000 ), drum lateral dreapta, urcand de la Sinaia spre Targoviste, exista si indicator, pitit printre brazi, dar…se vede. La acest drum, Consiliul Judetean Dambovita+Prahova, a inceput asfaltarea, sunt asfaltati vreo cativa km, dupa finalizare se va pune si taxa de acces.
2-pe acelasi drum DN 72, la intrare in localitatea Moroieni ( in satul Glod ), exista drum asfaltat pana la Sanatoriul Moroieni, se urmareste indicatorul si in continuare, drum neasfaltat pana la Hotel Pestera, distanta Glod -- Hotel Pestera aproximativ 40 de km, sper sa nu gresesc. Drumul este acceptabil.
3- Pentru iubitorii de drumetii, exista, din aceeasi localitate Moroieni, apx 3- km distanta spre Targoviste, indicator spre Galma si taberele de copii Vanatorul, Cerbu si Caprioara. Drumul este foarte bun, asfaltat pana la Caprioara. Se poate merge cu masina pana la tabara Vanatorul Dobresti, si de aici pe jos, se urmareste indicator cruce albastra-Scropoasa, Zanoaga, Bolboci, Padina, Pestera. Inconvenientul poate fi intalnirea cu ursul, de altfel este si specificat pe indicatoare din zona.

comments user
Mihai Mircea Totpal

Buna ziua,

va multumesc frumos pentru completarile facute …

Publică comentariul

You May Have Missed