Home Piata imobiliara clarificata numai la TNI!

Piata imobiliara clarificata numai la TNI!

10 min read
0
0
435

Deschiderea oficiala a celei de-a XIIa editii a TNI este marcata de conferinta “2011 start imobiliar vs colaps” (joi, 23 septembrie, ora 12, sala Unirea, Palatul Parlamentului), eveniment ce reuneste formatori de opinie si specialisti in piata imobiliara.

In cadrul conferintei invitatii speciali vor lamuri informatiile confuze din acest domeniu, explicand situatia actuala si facand analize concrete, la nivel national si international. Cu aceasta ocazie mass media, dar si vizitatorii vor primi raspunsuri la orice intrebare, deoarece au ocazia sa interactioneze direct cu specialisti in domeniu.

Maria Seder Neda, analist imobiliar si invitat special al conferintei TNI spune: „Piata rezidentiala este ca o moara de tip vechi: cand curge multa apa pe rau, adica exista bani pe piata si investitori, macina bine, cand nu, oamenii stau cu graul in saci. E putin probabil insa ca raul sa sece de tot si sa nu mai macine nimeni. Comparand preturile caselor din 37 de tari, inclusiv Romania, am vazut ca in 2009 au fost 32 de tari „pe minus” si doar cinci „pe plus”. In 2010, in acelasi esantion, situatia este mult mai echilibrata: exista 16 tari in care s-au inregistrat cresteri de preturi ale locuintelor si 17 tari cu scaderi. Unde si cu cat au crescut si scazut aflati in conferinta de maine.”

In ceea ce priveste cererea si oferta  la momentul prezent, reprezentantul celui mai mare portal de profil din Romania –  Imopedia.ro – va aduce auditoriului cifre concrete si va prezenta o imagine ampla.

“Proprietarii au inteles ca daca nu lasa la pret au tot mai putine sanse sa vanda. Acum, 91% din ofertele active de apartamente vechi se incadreaza in 100.000 euro, in timp ce in primavara, erau 76%. Peste acest buget concurenta cu apartamentele noi este tot mai mare, iar cumparatorii se orienteaza prioritar spre acestea.
Referitor la cerere, in aceasta perioada avem 88% cautari in bugetul de 100.000 euro (fata de 84% in primavara)”, declara Razvan Muntean, manager general Imopedia.ro.

Vorbitorii, printre care se numara si Sorin Varvara, presedinte APAIR ales pentru 2011, si Ionut Butoi, director de dezvoltare al Bursei Romane de Creante, vor fi sprijiniti de moderatorul evenimentului, Luciana Petrescu, market & communication expert cu sapte ani de experienta in comunicarea caracteristica pietei imobiliare.

„Nu cred in extreme: nici in asset bubble, nici in colaps. Ne aflam intr-un moment in care leaderii de piata sunt cei care iti stau alaturi nu doar astazi, ci si maine, si peste ani de zile. Este cazul ca specialistii, consultantii sa se impuna si sa-si ocupe locul cuvenit. Sunt prea multe pareri in piata, pareri care vin din voci ce de multe ori nu au legatura cu experienta concreta in piata imobiliara. Parerile dauneaza unei sfere economice care – practic – este motorul de dezvoltare a unei tari. Este cazul ca profesionistii, specialistii, formatorii reali de opinie sa se mobilizeze si sa aduca o nota de stabilitate. Conferinta TNI este ocazia perfecta pentru acest lucru,” a declarat Luciana Petrescu, director general Net Worth Advisory.

In directia mai sus mentionata se inscrie politica APAIR, al carui obiectiv este legiferarea si normarea statutului de agent imobiliar.

„In primavara am declarat razboi ilegalitatilor din acest domeniu. Scopul nostru este sa ajungem ca statutul agentului imobiliar sa fie legiferat si normat, astfel incat agentul imobiliar sa fuctioneze cu licenta. Poate ca in 2011 acest lucru este inca prematur, dar asta nu inseamna ca nu vom face presiuni pentru asigurarea celor mai bune servicii consumatorului final. Este vital ca interesele clientilor sa fie pe primul loc, ca lor sa li se ofere servicii de cel mai inalt nivel, ceea ce inseamna ca tot mai multi agenti vor urma cursuri de profesionalizare. Obiectivul nostru este ca agentii membrii ai APAIR sa fie preferati. De ce? Deoarece APAIR isi asuma responsabilitatea si agentii membrii pot fi reclamati in cazul in care muncesc in mod defectuos. Protocoalele semnate cu OPC-ul ne ajuta sa punem clientul pe primul loc si agentii sa fie motivati, sa respecte codul etic si sa se comporte la adevarata lor valoare,” a spus Sorin Varvara, presedinte APAIR ales pe anul 2011.

Bursa Romana de Creante, prin directorul sau de dezvoltare, Ionut Butoi, aduce inca un sprijin consumatorului final.

„Noi suntem liantul dintre agentii, proprietari si creditori. Prin noi tranzactionarea imobilelor grevate de sarcini si purtatoare de debite  se poate face in mod Occidental. Este important sa apelezi la Bursa pentru ca apartamentul nu-ti va fi lichidat! Noi ne asumam responsabilitatea sa facem conexiunea intre partile implicate astfel incat proprietatea sa poata fi tranzactionata in conditii de maxima eficienta. Toate detaliile le veti afla maine, in cadrul conferintei TNI,” a subliniat Butoi.

Cea de-a XII editie a TNI marcheaza un moment important pentru piata imobiliara. Acest eveniment, cu sprijinul conferintei,  va clarifica situatia prezenta,  ridicand gradul de intelege al consumatorului asupra parghiilor care fac functionala aceasta piata.

Premiile si surprizele nu vor lipsi pe intrega perioada de desfasurare a Targului National Imobiliar – 23-26 SEPTEMBRIE – Palatul Parlamentului, sala Unirea.

Program de vizitare: Joi –Sambata: 10.00-19.00; Duminica: 10.00-16.00

Organizatori: BDOBC Business Center si Centrul International de Conferinte (CIC)

Partener strategic : IMOPEDIA.RO

Parteneri TNI :  RPF Development, Mervani Invest, Apulum 94, Uniunea Nationala a Agentiilor Imobiliare (UNAI), MediaCity, GTC Romania si Banca Comerciala Romana

Eveniment realizat cu sprijinul: Good Homes, Agentia Nationala de Presa AGERPRES;

Parteneri media: Romania Libera, Ziarul National, Planul Casei Mele, Domus, Casa Mea, Caminul, Casa Lux, Locuinta mea, Event Bazar, Case de vacanta, Casa si gradina, Confort, Interior, 100%Construct, Connect, Oferte Speciale, Business Point, Business Adviser, ro-imobile.RO, casesigradini.RO, Grandimobiliar.RO, Bloombiz.RO, Magazinuldecase.RO, 1001case.RO, rezidential.NET, Finzoom.RO, IMMRomania.RO,  alaturi de alti 50 de parteneri media

Pentru detalii suplimentare accesati www.targimobiliar.eu

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…