Home Poiana Tapului – Busteni

Poiana Tapului – Busteni

6 min read
0
0
1,165

Poiana Tapului este una dintre cele mai pitoresti statiuni de pe Valea Prahovei. Situata la poalele Muntilor Bucegi, la 65 km de Ploiesti, Poiana Tapului este dependenta administrativ de statiunea Bucegi, aflata la 3 km departare. Climatul tonic-stimulant, aerul curat si ionizarea accentuata a atmosferei recomanda statiunea pentru odihna si recreere, cat si pentru tratarea nevrozelor, a surmenajului fizic si intelectual.

Descriere Poiana Tapului

Statiune balneo-climaterica in trecut, cu administratie proprie, in prezent Poiana Tapului a devenit un cartier al orasului Busteni. Glumet denumita “capitala Romaniei” in vremea mandatului de presedinte al lui Emil Constantinescu, Poiana Tapului are un trecut bogat, incarcat de istorie, in special in ceea ce priveste anii in care Romania a cunoscut monarhia. In aceasta localitate, pe soseaua nationala, se afla mica resedinţa a printului Ferdinand, din perioada ce a premers inscaunarea sa ca rege al Romaniei. De-a lungul anilor, statiunea Poiana Tapului si-a pastrat identitatea, refuzand sa devina un amalgam de constructii oribile, care sa strice unicitatea peisajelor. Astfel, turistii care aleg sa isi petreaca vacanta in Poiana Tapului sunt impresionati de aerul curat, linistea si dealurile impadurite ale statiunii montane.
Pitorescul deal Zamora, situat de partea cealalta a drumului national fata de muntele Caraiman, ofera scenarii pentru plimbari linistite, pe malul Prahovei, intr-un adevarat decor montan. Zamora este considerata a fi cea mai insorita zona din Poiana Tapului si Busteni. Tot aici, pe dealul Zamora, intre anii 1941-1942, a avut domiciliu obligatoriu Lucretiu Patrascanu, intelectual de stanga, devenit victima a comunistilor dupa razboi. Aici a finalizat redactarea volumului “Sub 3 dictaturi”, care a cunoscut mai multe editii, inclusiv una in februarie 1946, la editura l’Horizon International din Paris. Pe langa peisajele memorabile, Poiana Tapului pune la dispozitia turistilor amatori de sporturi montane drumetii si excursii ce exploreaza frumusetea muntilor. Cel mai important traseu este cel spre Cascada Urlatoarea (1.100 m altitudine), una din cele mai frumoase si impresionante cascade din muntii Romaniei. Traseul nu este dificil, dureaza aproximativ o ora si urmareste pentru 2 km un drum forestier. In Poiana Tapului se poate ajunge foarte usor: daca alegeti sa mergeti cu masina, cea mai indicata ruta este Bucuresti-Brasov; in cazul in care optati pentru tren, trebuie sa stiti ca doar personalul opreste in gara Poiana Tapului.

SURSA: http://www.turismland.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…