Home Poluare cu benzen la Ploiesti – valori de sase ori peste medie

Poluare cu benzen la Ploiesti – valori de sase ori peste medie

3 min read
0
0
312

Orasul Ploiesti a fost poluat cu benzen, duminica, o statie de monitorizare a calitatii aerului situata in centrul municipiului masurand valori de benzen de pana la sase ori mai mari fata de valoarea limita admisa ca medie anuala. Autoritatile spun ca sursa poluarii ar putea fi rafinaria Lukoil, potrivit Mediafax.

Mai multi ploiesteni au sunat duminica la 112, reclamand ca in oras se simte un miros intepator, a declarat subprefectul judetului Prahova, Gabriel Hornoiu.

Potrivit acestuia, una dintre cele sase statii de monitorizare a calitatii aerului amplasate in Ploiesti, respectiv statia din centrul orasului, a inregistrat duminica dimineata o poluare masiva cu benzen.

Astfel, la ora 7.05, statia amplasata in Piata Victoriei din Ploiesti a inregistrat o depasire la benzen cu o valoare de 28,54 micrograme pe metru cub, in conditiile in care valoarea limita de emisie pentru benzen, ca medie anuala, este de 5 micrograme pe metru cub. Si dupa ora 7.00 aceeasi statie de monitorizare a continuat sa inregistreze, timp de cateva ore, depasiri ale valorilor de benzen, la ora 11.00 valoarea inregistrata fiind de 10,88 micrograme pe metru cub.

Subprefectul de Prahova a declarat ca autoritatile cred ca sursa poluarii este rafinaria Petrotel Lukoil, a carei platforma este situata in cartierul Mihai Bravu din Ploiesti.

Hornoiu a spus ca la Petrotel Lukoil au mers, in cursul zilei de duminica, comisari ai Garzii de Mediu Prahova, acestia constatand ca la nivelul rafinariei exista “unele probleme tehnice, pe care reprezentantii Lukoil nu le-au raportat autoritatilor”.

Subprefectul a mentionat ca reprezentantii Petrotel Lukoil le-au declarat autoritatilor ca rafinaria nu este sursa poluarii.

“Trebuie sa stabilim daca exista o relatie de cauzalitate intre defectiunea tehnica si emisiile de benzen. Sper sa reusim sa stabilim sursa acestei poluari”, a declarat Gabriel Hornoiu.

Acesta a spus ca duminica seara ploiestenii continuau sa sune la 112, intrucat in oras se simte in continuare un miros greu de suportat.

Prefectura Prahova i-a convocat pentru luni, la o sedinta, pe reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului, ai Garzii de Mediu, Directiei de Sanatate Publica si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, pentru a discuta despre masurile care trebuie luate in acest caz.

SURSA: http://www.green-report.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …