Home Breaking News Stiri interne Proiect pilot de promovare a zonei Dambovicioara – principalele atractii turistice

Proiect pilot de promovare a zonei Dambovicioara – principalele atractii turistice

4 min read
0
0
346

Autoritatile argesene au lansat un proiect pilot de promovare turistica a zonei Dambovicioara, turistii fiind atrasi aici cu diverse activitati, cum ar fi o zi la stana, hipism, pescuit, parapanta, tiroliana sau mountain bike.

Potrivit autoritatilor locale, proiectul-pilot de dezvoltare turistica si agroturistica “Turism organizat in Dambovicioara” isi propune sa atraga cat mai multi turisti, care sa contrabalanseze oarecum numarul mare de romani care prefera statiunile de pe Valea Prahovei, informeaza NewsIn.

“In urma acestui proiect, organizatorii se asteapta la o crestere a importantei brandului turistic Dambovicioara, atat pe plan local, cat si national si international. De asemenea, promotorii proiectului mizeaza si pe o sporire a investitiilor in turismul din zona, precum si pe o diversificare a ofertei turistice a zonei Dambovicioara”, se arata intr-un comunicat al biroului de presa al Consiliului Judetean Arges.

Directorul Salvamont Arges, Ion Sanduloiu, considera ca zona turistica Dambovicioara are cel mai bun teren pentru mountain bike din tara.

“Zona Dambovicioara are cel mai bun teren, ca frumusete si accesibilitate, pentru mountain bike din tara si cred ca proprietarii de pensiuni din zona ar trebui sa investeasca intr-un centru de inchirieri de biciclete”, a declarat Ion Sanduloiu.

Deocamdata, proiectul pilot are pachete turistice care includ cazarea si activitati recreative complexe pentru zona Damboviciara, cum ar fi o zi la stana, hipism, pescuit, parapanta, tiroliana si trasee cu bicicleta. Autoritatile locale spun ca a fost inceput un proiect pentru construirea unei partii de schi la Dealul Sasului.

“In ceea ce priveste turismul, a fost realizat Masterplanul pe turism al judetului Arges, fiind demarate proiectele de reabilitare ale cetatilor Oratia si Poienari si amenajarea drumurilor de interes turistic, respectiv DJ 730 Podul Dambovitei – Dambovicioara – Ciocanu – limita judetului Brasov, DJ 734 Voinesti-Leresti-Voina si DJ 703 I Musatesti – Bradulet – Bradetu – Poienile Valsanului”, se mai arata in comunicatul biroului de presa al Consiliului Judetean Arges.

Reprezentantii autoritatilor locale spun ca dupa perioada de testare a proiectului, vor fi evaluate rezultatele si prin masurarea traficului de pe site-urile implicate in promovarea zonei turistice Dambovicioara.

“In toamna acestui an, la finalul perioadei de testare a proiectului, vor fi evaluate rezultatele in functie de participarea turistilor, masurata prin traficul de pe site-urile implicate, Cjarges.ro, Dambovicioara.com si portalurile pensiunilor din zona, precum si prin contabilizarea numarului de cereri de informatii turistice si de cazare in Dambovicioara si in vecinatate. In urma acestui proiect, organizatorii se asteapta la o crestere a importantei brandului turistic Dambovicioara, atat pe plan local, cat si national si international. De asemenea, promotorii proiectului mizeaza si pe o sporire a investitiilor in turismul din zona, precum si pe o diversificare a ofertei turistice a zonei Dambovicioara”, mai precizeaza reprezentantii CJ Arges.

www.wall-street.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…