Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia S-a încheiat cantonamentul din Austria – schiorii de la Carpați Sinaia, gata de START

S-a încheiat cantonamentul din Austria – schiorii de la Carpați Sinaia, gata de START

12 min read
0
0
309

După o vară lungă şi obositoare, cu antrenamente neîntrerupte pe uscat, şi după multe greutăţi întâmpinate, sportivii de la secţia de schi alpin a Clubului Sportiv Carpaţi Sinaia au reuşit să-şi revadă visul cu ochii: “să fie din nou pe schiuri”.

În această perioadă lipsa banilor se simte pretutindeni – nici pe noi nu ne-a ocolit – dar în cele din urmă dacă îţi propui ceva din suflet nu are cum să nu îţi reuşească.

Acest cantonament de pregătire pe zăpadă s-a desfăşurat în oraşul Flattach, din Austria, pe vestitul gheţar Molltaler, fiind cofinanţat de Club, de Primăria Oraşului Sinaia şi de către părinţii sportivilor.

Pentru sportivii cu rezultate foarte bune în sezonul competiţional 2010-2011, Clubul a plătit cazarea şi skipass-ul, restul cheltuielilor, în valoare de 12.000 lei, (masă, transport şi cheltuielile şoferilor) au fost suportate de părinţi, în valoare de 210 euro/copil. Trei dintre sportivii cu perspectivă şi-au plătit integral acest cantonament, suma fiind de 450 euro/copil. Aceste costuri au fost posibile în varianta în care eu, Oana Preda, preşedinta clubului, am plecat în calitate de “bucătar şef”.

Plecarea spre AustriaÎn data de 01.11.2011, la orele 01.00 noaptea, zarvă mare în faţa Clubului, unde cu mic cu mare se adunau sportivii, alături de părinţi, să plece într-o nouă provocare, care urma să se desfăşoare pe durata a 11 zile. După ce echipamentul si bagajele s-au încărcat în autocar, toţi copiii s-au instalat entuziaşti. Pentru unii dintre ei era pentru prima oară când plecau să schieze pe un gheţar. Am plecat cu un număr de 11 sportivi, 2 antrenori şi preşedintele C.S Carpaţi Sinaia , Oana Preda.

Drumul a fost lung, dar cu fiecare kilometru parcurs nerăbdarea copiilor creştea şi totul devenea mai palpitant.

Ajunşi acolo, la Pensiunea Aky, ne-am cazat şi ne-am apucat de treabă. Fiecare ştia ce are de făcut şi nu am stat nicio clipă pe gânduri. Am făcut programul copiilor, care nu era, cum mulţi dintre necunoscători cred, uşor şi distractiv. Deşteptarea era la ora 6 30, îşi pregăteau schiurile şi echipamentul, la ora 7 00 era servit micul dejun, după care, la ora 7 30 se pleca spre gheţar. Până ajungeau la trenuleţ unii dintre ei mai “moţăiau” sau îşi “înghiţeau gălbenuşul”. Odată ajunşi în vârful muntelui intrau în focuri şi făceau în fiecare zi foarte multe coborâri, pe diverse pârtii, care aveau o zăpadă impecabilă. Pe la orele 14 00 terminau antrenamentul şi pe drumul de întoarcere spre casă unii chiar aţipeau.

Cât despre mine, ce pot să vă zic? Când se apropia ora 15 00, când veneau lupii la masă, eram “Speedy Gonzales Titirezul”. După efortul pe care îl făceau era de înţeles. Era o linişte desăvârşită în timpul mesei. După ce se servea prânzul toată lumea mergea la somn, cu excepţia mea, care rămâneam să strâng şi să spăl minunatele oale, care din fericire erau goale. După somn venea programul de lecţii, care erau trimise de către colegi, părinţi şi “prieteni”. La orele 2000 se servea cina, iar la 22 fix era stingerea. În fiecare zi o luam de la capăt cu acest program.

Cu fiecare zi ce trecea, antrenorii Cristi Bucur şi Andrei Burchiu coborau tot mai mulţumiţi de prestaţia copiilor. Se vedea pe feţele lor că îşi doreau din tot sufletul să le iasă cât mai bine coborârile în slalom. Erau tare mândri că se antrenează pe aceleaşi pârtii cu schiorii din Austria, Germania, Slovenia, Rusia, Croaţia, dar şi ai cluburilor din România, C.S.S. Sinaia, Predeal şi Arieşeni. S-au întâlnit şi cu schiori de talie mondială: Tina Maze, Maria Riesch, Mario Matt şi Viktoria Rebenzburg. Una dintre cele mai mari diferenţe este aceea că sportivii straăini aveau deja două-trei luni de antrenament pe zăpadă.

Antrenorii: “Noi am fost mulţumiţi cât de repede s-au acomodat sportivii cu zăpada, cu schiurile. Asta se datorează şi dorintei lor foarte mari de a schia. În acest sezon ne propunem să obţinem rezultate cât mai bune şi să avem cât mai mulţi campioni cu putinţă.”

Sportivii care au participat la acest cantonament sunt: Conciu Iulia, Preda Raluca, Preda Mădălina, Rotilă Pompiliu, Frăţilă Renaldo, Frăţilă Eduard, Voicu Cătălin, Constantin David, Stelian Rareş, Roşculet Tavi, Ştefănescu Alexandru.

Nu trebuie să-i uitam şi pe cei 2 şoferi: Marin Florin şi Dumitru Ilarie, zis Bebe, care ne-au dus şi ne-au adus în siguranţă maximă şi s-au comportat exemplar.

Mulţumim tuturor celor care au sprijinit acest cantonament şi sperăm ca şi la anul să putem face un asemenea cantonament care este benefic pentru copiii nosştri, viitorul nostru.

Păreri părinţi şi sportivi:

“Despre cantonamentul de pregătire din Austria-Flattach, al schiorilor Clubului Sportiv Carpaţi Sinaia, pot să am doar cuvinte de apreciere în tot ceea ce priveşte condiţiile de cazare, masă şi în special cele de antrenament.

Pe toată durata cantonamentului, copiii au fost încântaîi, creându-se o unitate de grup remarcabilă între ei şi cei care i-au însoţit.

Ţin să mulţumesc pe această cale Primăriei Sinaia şi în special domnului primar Vlad Oprea, pentru sprijinul financiar acordat, SC Transport Urban Sinaia pentru autocarul pus la dispoziţie, împreună cu cei doi şoferi, antrenorilor Bucur Cristinel şi Burchiu Andrei, pentru calitatea antrenamentelor oferite, şi nu în ultimul rând, doamnei preşedinte a Clubului Carpaţi Sinaia, Oana Preda, pentru efortul substanţial depus în vederea desfăşurării în condiţii excelente a acestui program de pregătire.”

Stelian Mircea, părinte

“Mulţumesc celor implicaţi în organizarea acestui stagiu şi ţin să menţionez că îi respect din suflet pentru ceea ce fac pentru copiii noştri.”

Frăţilă Cornel, părinte.

„Ce pot spune despre acest cantonament? Super, super, super ok! Condiţiile foarte bune şi atmosfera minunată, aproape că m-au făcut să uit de şcoală, în situaţia în care urmează o perioadă grea, cu teze… Aştept cu nerăbdare următorul cantonament!.”

Stelian Rareş, sportiv

„Sunt foarte fericită pentru că voi intra pregătită în sezon. Deşi anul acesta va fi un an greu fiind în anul mic în grupa mea, îmi propun să urc pe podium.”

Preda Raluca, sportiv

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…