Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Simpozion „Cartea. România. Europa.”

Simpozion „Cartea. România. Europa.”

4 min read
0
0
682

La Casino Sinaia s-a desfăşurat cea de-a patra ediţie a Simpozionului Internaţional „Cartea. România. Europa”, organizat de Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Universitatea Bucureşti şi Academia Română. Simpozionul Carte.România. Europa a debutat în 2008, când s-au aniversat 500 de ani de la prima carte tipărită pe teritoriul României.

Acum, la cea de-a patra ediţie, Florin Rotaru, directorul Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, este de părere că aceste manifestări pot aduce omul mai aproape de carte, în era calculatorului. „De-a lungul timpului, am ajuns la patru secţiuni. Prima este dedicată istoriei cărţii, a doua secţiune este dedicată ştiinţei informării, a treia secţiune este dedicată ştiinţelor orientale şi cea de-a patra secţiune este dedicată latinităţii balcanice. Sunt prezenţi specialişti din Europa, Africa, America de Nord. Toată lumea este în căutarea cărţii, este realmente o criză, iar noi trebuie să găsim un răspuns întrebării cât de importantă este cartea pentru cei din jur”, a spus Florin Rotaru.

Într-o eră a computerelor, când puţini tineri se mai gândesc la cărţi, cei mai buni specialişti din domeniu, din întreaga lume, au discutat despre importanţa cărţii în educaţie, dar şi viaţa de zi cu zi. Simpozionul este un util schimb de experienţă, dar şi o încercare de a atrage cât mai mulţi oameni spre carte. De asemenea, conferinţa reprezintă cea mai importantă manifestare ştiinţifică românească de talie internaţională în aceste domenii, prin reunirea unor mari personalităţi recunoscute în plan mondial şi a unor cercetători de prestigiu din ţară şi străinătate.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Cultura europeana la Sinaia

S-a incheiat astazi, la Sinaia, dezbaterea internationala pe tema culturii europene. Foarte asteptata  a fost interventia doamnei Helene Carrere d’Encausse, secretar general perpetuu al Academiei franceze, o cunoscuta specialista in istoria Europei, revenita dupa o calatorie in Rusia, la invitatia lui Putin. Tema comunicarii a fost legatura dintre istorie si cultura, iar teza principala aceea ca exista o Europa comuna si ca, in inima acestei Europe, se afla cultura.

O alta interventie deosebita a fost cea a lui Thierry de Montbrial, directorul Institutului francez de relatii internationale, care a vorbit despre ”discul dur al memoriei europene”, ca fundament al constructiei politice a Europei.

In concluzie, un brain storming reusit pe un subiect mai rar abordat in reuniunile  internationale, cel putin, la cele la care am participat eu.

SURSA: http://nastase.wordpress.com

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…