Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia SINAIA – SKI on SKY şi Telescaunul SOARELUI

SINAIA – SKI on SKY şi Telescaunul SOARELUI

13 min read
0
0
553

Ministrul Elena Udrea a inaugurat la Sinaia Telescaunul Soarelui. Instalaţia a fost realizată prin proiectul „Dezvoltarea zonei turistice Sinaia-Perla Carpaţilor”, din programul naţional „Schi în România”, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi a costat peste 25 de milioane de lei.

Elena Udrea la inaugurarea Telescaunului Valea Soarelui“Mă bucur că am dat curs solicitării Primăriei Sinaia, domnului primar şi am finanţat acest telescaun pentru că este evident că fără infrastructură nu poţi dezvolta domeniul schiabil în România dacă nu te pregăteşti să susţii şi astfel de investiţii. Sperăm ca efortul nostru să fie susţinut şi de investiţii private. În general, mediul privat dacă vede că statul este interesat şi pune umărul bine, alege să facă investiţii la rândul lui. Sperăm ca mediul privat să opteze şi pentru investiţii în infrastructura de turism de iarnă, infrastructura de schi.”– Elena Udrea

România vrea să devină o alternativă a Austriei pentru iubitorii schiului

„Chiar ieri am avut o întâlnire cu ambasadorul Austriei şi i-am povestit că astăzi inaugurăm o instalaţie de transport pe cablu şi două pârtii şi am concluzionat că trebuie să mai împărtăşim din experienţa lor în schi. Sunt foarte multe lucruri care mai trebuie făcute, dar aşa cum spuneam, în doi ani de zile am investit aproape 30 mil euro de la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru a dezvolta domeniile schiabile din România, numai pe Valea Prahovei, Râşnov, Predeal şi Poiana Braşov”, a spus Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Vlad Oprea s-a lăsat condus

Dacă la urcare Elena Udrea a folosit telegondola şi telescaunul, la coborâre a preferat snowmobilul. Ministrul a O plimbare cu snowmobil-ulspus că plimbatul cu snowmobilul este o pasiune mai veche, iar de sărbători, deşi le-a petrecut la Predeal, nu a avut noroc de zăpadă suficientă. „Din păcate nu ştiu să schiez, dar poate mă învaţă cineva să mă dau cu placa de snowboard. Până atunci, mă dau cu sania sau mă plimb cu snowmobilul”, a spus Elena Udrea.

Pentru a fi o gazda bună, primarul oraşului a acceptat invitaţia doamnei ministru Udrea de ai fi partener pe snowmobil. „Am fost puţin emoţionat, mai ales la început, pentru că nu ştiam cum conduce, dar a fost foarte frumos şi m-am simţit excelent”, a spus primarul sinăian.

Au fost inaugurate şi noile pârtii Valea Soarelui 2 şi Lăptici

Vlad Oprea si Elena Udrea alaturi de copii de la Clubul Carpati SinaiaPrin construirea acestui telescaun, schiorii vor avea acces la toate cele şapte pârtii de altitudine din Valea Dorului şi Valea Soarelui, după cum a spus primarul sinăian. „Sezonul acesta de iarnă venim cu foarte multe noutăţi în ceea ce priveşte domeniul schiabil din Sinaia care s-a mărit considerabil. Am deschis o nouă zonă în Valea Soarelui cu două pârtii mari: Valea Soarelui 2 şi Lăptici. Pentru prima dată, cele două domenii schiabile Valea Dorului şi Valea Soarelui sunt legate în partea de jos, baza celor două telescaune fiind legată de o Variantă. Astfel, toţi cei care vor folosi noul telescaun din Valea Soarelui pot schia pe toate cele şapte pârtii deservite”, a spus Vlad Oprea.

Inaugurarea telescaunului a coincis cu lansarea brandului de iarnă al staţiunii, iar accesul pe instalaţiile de cablu a fost gratuit toată ziua. Noul brand “Ski on Sky” reprezintă Sinaia, pentru că doar aici se crează “marea de nori”, care oferă senzaţia de schi deasupra norilor, datorată situării plafonului de nori între cota 1400 şi 2000. Schiorii prezenţi s-au bucurat de zăpadă din belşug şi de pârtii. Dacă unii s-au gândit la noile pârtii câştigate, alţii au apreciat frumuseţea zonei.

Ion Neagu este instructor de schi, iar telescanul din Valea Soarelui îl ajută să-şi desfăşoare activitatea în condiţii mai bune.

Telescaunul Valea Soarelui„Telescaunul este excelent, este foarte bine plasat şi cuprinde foarte multe pârtii. Deja am câştigat patru pârtii. Din punct de vedere al schiorului mediu, cred că este raiul României. Dacă ar exista şi un skipass pentru absolut toate instalaţiile pe cablu ar fi perfect”, a spus instructorul de schi.

Aurelian Soroceanu este un împătimit al sportului şi un mare iubitor al naturii. „Eu cunoşteam zona, dar nu-mi închipuiam că o să iasă atât de frumos. Este extraordinar, iar pârtiile sunt minunate. Şi aici, în Valea Soarelui şi în Valea Dorului, peisajul este minunat, iar să schiezi este o adevărată plăcere”, a spus profesorul de sport.

Pe pârtia Valea Soarelui, schiorii Clubului Sportiv Carpaţi Sinaia au făcut o demonstraţie de Slalom Paralel şi Şirul Piticului.

E timpul pentru un skipass unic

Pentru că pe un domeniu schiabil vast, aşa cum este cel de la Sinaia, este nevoie de un skipass comun, Elena Udrea a promis că se va implica în acest proiect. „Vom discuta cu operatorul privat pentru a intra în circuit, pentru realizarea unui parteneriat comun. Acest lucru va aduce câştiguri şi primăriei şi operatorului privat. Personal, voi discuta cu operatorul privat să accepte. Cred că va dori acest parteneriat, deoarece nu va avea de pierdut, ci de câştigat. Un skipass comun este în interesul ambelor părţi”, a spus Elena Udrea.

Zăpadă artificială în Valea Soarelui şi Valea Dorului

Statia de plecare a Telescaunului Valea SoareluiMinistrul a promis tot sprijinul şi pentru realizarea unei instalaţii de zăpadă artificială în Valea Soarelui, pentru organizarea FOTE 2013. Primarul Vlad Oprea a depus deja documentaţia proiectului, iar şansele de reuşită sunt mari. „Următorul lucru care trebuie făcut în Valea Soarelui este instalaţia de zăpadă artificială. Am discutat cu doamna Udrea, am depus deja proiectul la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi sper ca anul acesta să înceapă deja lucrările pentru zăpada artificială. Pentru prima dată în România, în luna martie vom organiza un concurs internaţional Cupa Europei la schi alpin. Acesta se va desfăşura în Valea Soarelui.

Primul brand de iarnă din istoria staţiunii SKI on SKY

„Domeniul de schi din Sinaia este singurul de altitudine din ţară, unde se poate schia până în luna mai şi de aceea avem şi un nou brand în momentul de faţă, Ski on Sky. Noul brand “Ski on Sky” a fost ales pentru că Vlad Oprea si Elena Udrea in Telescaunreprezintă Sinaia şi numai aici se creează des întâlnita “mare de nori”, care oferă această senzaţie de ski deasupra norilor, datorită situării plafonului de nori între Cota 1400 – 2000. Acest fenomen este unic pe un domeniu schiabil din România. Dacă vara avem Sinaia Forever, vrem ca Ski on Sky să devină un simbol al schiului în Sinaia”, a spus primarul sinăian.

În cadrul evenimentului a fost prevăzută o vizită la Refugiul Salvamont de la Cota 1400, obiectiv realizat din banii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Telescaunul are 4 locuri, este debraiabil şi acoperit, parcurge un traseu cu o lungime de 1610 metri şi are o capacitate de transport de 1800 persoane/oră.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…