Home Spectacol la înălţime. „Miting de aviaţiune” la Băneşti

Spectacol la înălţime. „Miting de aviaţiune” la Băneşti

6 min read
0
0
558

Zeci de avioane de acrobaţie, planoare, paraşutişti şi mii de spectatori. Aceasta a fost atmosfera, sâmbătă, pe Aerodromul din Băneşti, acolo unde a avut loc prima ediţie a „Mitingului de Aviaţiune”. Iniţiatorii acestui eveniment au fost „Iacării Acrobaţi”, singura formaţie de acrobaţie aeriană din România.

Sâmbăta aceasta, Aerodromul din comuna prahoveană Băneşti a fost gazda primei ediţii a „Mitingului de aviaţiune”, spectacol de acrobaţie aeriană organizat de „Iacării Acrobaţi”, Aeroclubul României şi paraşutiştii de la „TNT Brothers”. „Este vorba de primul miting de aviaţie organizat aici, pe Aerodromul Băneşti, de singura formaţie de acrobaţie aeriană din ţară, „Iacării Acrobaţi”. „În organizarea acestui mare eveniment s-au mai implicat, pe lângă Aeroclubul României, şi mulţi parteneri particulari. Ne bucurăm de o vreme extraordinară şi de un public minunat dar şi de prezenţa unui invitat special, care a făcut furori în rândul spectatorilor.

Este vorba de lituanianul Jurghis Kairis, dublu campion mondial la clasa nelimitat şi campion mondial la acrobaţii aeriene. Acesta participă cu un avion devenit vedetă la nivel internaţional, Sukhoil 26″, ne-a declarat Magda Râşnoveanu, asistent de comunicare şi relaţii publice în cadrul Asociaţiei „Aripi Româneşti”, unul dintre organizatorii mitingului aviatic de la Băneşti. În jurul orelor 15.00, ora oficială a începerii specacolului aviatic, drumul care ducea spre Aerodrom era arhiplin. Sute de maşini mergeau bară la bară, transformând un traseu care, în mod normal, se parcurge în maxim cinci minute, într-unul de mai bine de o jumătate de oră. Chiar şi aşa, deplasarea a meritat. Dovada clară o reprezintă cele aproximativ 5.000 de persoane, venite, cu mic cu mare, din toate colţurile ţării pentru a vedea evoluţia avioanelor, planoarelor şi a paraşutiştilor de aici. „Este extraordinar de frumos. Nu am mai văzut aşa ceva niciodată. Am venit cu băiatul meu care, de când a aflat de la televizor că vin avioanele, nu m-a mai lăsat în pace. Este foarte entuziasmat şi, credeţi-mă, merită. E un moment prielnic să scăpăm de grijile cotidiene şi să ne relaxăm. Plus că, pentru noi, a fost uşor să ajungem, dat fiind faptul că suntem de aici, din zonă”, ne-a mărturisit Gabriel Radu, un prahovean din comuna Băneşti care a venit împreună cu fiul său, de şase ani, la „Mitingul de Aviaţiune”.

După cum era de aşteptat, Jurghis Kairis a fost punctul principal de atracţie. „ Este un spectacol superb. Cel mai mult mi-a plăcut evoluţia lui Jurghis Kairis. De fapt, toate evoluţiile au fost impresionante, însă, a lui ne-a lăsat pe toţi cu gura căscată. E senzaţional. Sperăm ca mitingul să se organizeze şi la anul, şi peste doi ani, şi tot aşa. Este foarte frumos. E un moment unic în viaţă!”, este de părere Nicoleta Iancu, unul dintre miile de spectatori ai evenimentului aviatic de la Băneşti.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO

SURSA: http://www.observatorulph.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…