In perioada 2 – 12 septembrie 2010 – Orchestra Simfonica a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiesti a intreprins un turneu de concerte in Italia, turneu care s-a bucurat de real succes consemnat de presa de specialitate, astfel incat in zilele de 3,4,5 septembrie in cadrul Festivalului LAGO di COMO – prestigiosa manifestare culturala care se desfasoara anual in perioada MAI – SEPTEMBRIE in Provincia COMO, orchestra simfonica ploiesteana a sustinut in orasele RENAGO, LARUGO D ERBA si LADORAGO concerte vocal – simfonice care s-au bucurat de aprecieri deosebite din partea organizatorilor si publicului Italian.

Alaturi de orchestra din Ploiesti, au evoluat si soprana japoneza HIROKO MORITA, precum si tenorul Italian ALESSANDRO MENEI – care au interpretat arii si duete din opere de G. VERDI si G. PUCCINI. Zilele de 6 si 7 septembrie au fost zilele concursului pentru Pian de la VALSESIA – VARALLO – unde sub bagheta maestrului OVIDIU BALAN – dirijorul tuturor concertelor turneului, orchestra filarmonicii ploiestene s-a ridicat la nivelul prestigiosului concurs pentru pian, obtinand binemeritate aprecieri.

Piatra de incercare a fost “Concursul International” de Vioara “PREMIUL RODOLFO LIPIZER” GORIZIA aflat la cea de-a 29-a EDITIE, care s-a desfasurat in zilele de 9-12 septembrie.

Din cele 29 de editii, orchestra filarmonicii ploiestene a fost invitata de 15 ori, incepand cu anul 1995, ceea ce demonstreaza activitatea deosebita a orchestrei, dar si a dirijorului OVIDIU BALAN, care cu profesionalismul si tenacitatea recunoscuta a reusit sa ridice nivelul calitativ al concursului.

Tineri din 19 tari ale lumii printre care si Romania s-au intrecut pentru obtinerea recunoasterii internationale, juriul concursului avand numai cuvinte de lauda pentru orchestra ploiesteana, care a rezistat cu brio – maratonului musical – 7 concerte zilnic de acompaniat atat la repetitii cat si concertul propriu-zis de seara, trecand cu mare usurinta de la Beethoven la Bartok, Sibelius, Ceaikomski, Brahms, Prokofief.

Pentru succesul obtinut si profesionalismul de care a dat dovada, orchestra Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiesti, merita sincere felicitari.

Reveniti in tara artistii ploiesteni pregatesc sub conducerea maestrului Ilarion Ionescu Galati – deschiderea celei de-a 59-a stagiuni care va avea loc joi 30 septembrie 2010, ora 19, la Sala Casei de Cultura a Sindicatelor cu urmatorul program:

– BELLA BARTOK – DANSURI ROMANESTI
– PABLO de SARASATE – Fantezie din Opera CARMEN de G. BIZET, pentru vioara si orchestra op.25
– HECTOR BERLIOZ – Simfonia Fantastica op.14.

Solistul concertului – GABRIEL CROITORU – Laureat al Concursurilor Internationale.

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro/

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Esti implicat intr-un accident rutier? Iata ce trebuie sa faci!

In conditiile in care tot mai multi oameni au devenit proprietari de masini si au obtinut …