Home Succes de prestigiu pentru Orchestra Simfonica a Filarmonicii “Paul Constantinescu”

Succes de prestigiu pentru Orchestra Simfonica a Filarmonicii “Paul Constantinescu”

4 min read
0
0
218

In perioada 2 – 12 septembrie 2010 – Orchestra Simfonica a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiesti a intreprins un turneu de concerte in Italia, turneu care s-a bucurat de real succes consemnat de presa de specialitate, astfel incat in zilele de 3,4,5 septembrie in cadrul Festivalului LAGO di COMO – prestigiosa manifestare culturala care se desfasoara anual in perioada MAI – SEPTEMBRIE in Provincia COMO, orchestra simfonica ploiesteana a sustinut in orasele RENAGO, LARUGO D ERBA si LADORAGO concerte vocal – simfonice care s-au bucurat de aprecieri deosebite din partea organizatorilor si publicului Italian.

Alaturi de orchestra din Ploiesti, au evoluat si soprana japoneza HIROKO MORITA, precum si tenorul Italian ALESSANDRO MENEI – care au interpretat arii si duete din opere de G. VERDI si G. PUCCINI. Zilele de 6 si 7 septembrie au fost zilele concursului pentru Pian de la VALSESIA – VARALLO – unde sub bagheta maestrului OVIDIU BALAN – dirijorul tuturor concertelor turneului, orchestra filarmonicii ploiestene s-a ridicat la nivelul prestigiosului concurs pentru pian, obtinand binemeritate aprecieri.

Piatra de incercare a fost “Concursul International” de Vioara “PREMIUL RODOLFO LIPIZER” GORIZIA aflat la cea de-a 29-a EDITIE, care s-a desfasurat in zilele de 9-12 septembrie.

Din cele 29 de editii, orchestra filarmonicii ploiestene a fost invitata de 15 ori, incepand cu anul 1995, ceea ce demonstreaza activitatea deosebita a orchestrei, dar si a dirijorului OVIDIU BALAN, care cu profesionalismul si tenacitatea recunoscuta a reusit sa ridice nivelul calitativ al concursului.

Tineri din 19 tari ale lumii printre care si Romania s-au intrecut pentru obtinerea recunoasterii internationale, juriul concursului avand numai cuvinte de lauda pentru orchestra ploiesteana, care a rezistat cu brio – maratonului musical – 7 concerte zilnic de acompaniat atat la repetitii cat si concertul propriu-zis de seara, trecand cu mare usurinta de la Beethoven la Bartok, Sibelius, Ceaikomski, Brahms, Prokofief.

Pentru succesul obtinut si profesionalismul de care a dat dovada, orchestra Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiesti, merita sincere felicitari.

Reveniti in tara artistii ploiesteni pregatesc sub conducerea maestrului Ilarion Ionescu Galati – deschiderea celei de-a 59-a stagiuni care va avea loc joi 30 septembrie 2010, ora 19, la Sala Casei de Cultura a Sindicatelor cu urmatorul program:

– BELLA BARTOK – DANSURI ROMANESTI
– PABLO de SARASATE – Fantezie din Opera CARMEN de G. BIZET, pentru vioara si orchestra op.25
– HECTOR BERLIOZ – Simfonia Fantastica op.14.

Solistul concertului – GABRIEL CROITORU – Laureat al Concursurilor Internationale.

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro/

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…