Home Super-eroi in viata reala – Dragonul Rosu, Vipera, Gardianul Intunecat

Super-eroi in viata reala – Dragonul Rosu, Vipera, Gardianul Intunecat

5 min read
0
0
518

Aventurieri eroi, costumati in pantaloni stramti, insigne si alte detalii vestimentare specifice apar in mod regulat in orasele americane pentru a lupta impotriva a ceea ce ei considera a fi principalul lor dusman: apatia publica.

Se recomanda ca supereroi si par desprinsi dintr-o carte de benzi desenate, avand nume ca Dragonul Rosu, Vipera sau Gardianul Intunecat. Din nefercire, fata de colegii din paginile cartilor de benzi desenate, acestia nu pot zbura, nu se pot face invizibili si nici nu pot alerga mai repede decat o locomotiva in mers. In general sunt inarmati cu nimic altceva decat intentii bune si poate o camera de filmat si un telefon mobil, potrivit MSNBC News.

Majoritatea dintre ei cauta sa ii ajute pe cei care locuiesc in strada, strang bani pentru actiunile de caritate sau pur si simplu ii asculta pe cei care au probleme, oferindu-le acestora bucuria de a simti ca exista cineva caruia chiar ii pasa.

Este un erou in fiecare dintre noi” spune Gardianul, care paruleaza strazile din New York de mai bine de opt ani, in splendidul costum albastru anti-glont, cu o vesta anti-injunghiere pe care are marcate literele DG. (Dark Guardian) “Toata lumea poate face diferenta; noi suntem un exemplu drastic a ceea ce pot realiza oamenii”.

Mai multi binefacatori in costum sunt adunati in ceea ce se cheama Supereroii din Viata Reala. Pe site-ul grupului sunt listati aproape 60 de membri, cu poze si detalii despre fiecare.

Dar asta nu e tot, pentru ca alte proiecte se vad la orizont: aproape 800 de utilizatori participa pe forumuri, la intalniri, schimband idei si sfaturi despre cele mai tari gadget-uri pe care le pot atasa unei centuri cu cele utile. De asemenea, exista hiar si un manual pe care un pretendent la calitatea de super-erou trebuie sa il citeasca. Mai mult, manualul ii fereste pe aventurieri de eventualele probleme cu legea.

Cativa au intrecut masura super-eroismului si rezultatele au fost dureroase. Acelasi lucru s-a intamplat cu “Pasarea Phoenix Jones, Gardianul Seattle-ului”, dupa ce a devenit o adevarata senzatie in media internationala, incluzand aici o aparitie la postul de televiziune ABC. O saptamana mai tarziu, Jones spunea cum, incercand sa intervina intr-o cafteala pe strada, s-a ales cu nasul spart.

Mastile si intruziunile ocazionale ale lui Jones in combaterea criminalitatii din viata reala ii face pe politisti extrem de nervosi, ceea ce este oarecum de inteles.

Detectivul Jeff Kappel spune ca este de cele mai multe ori foarte greu sa faci diferenta intre agresor si victima: “Puneti-va in locul nostru. Nu avem de unde sa stim la ce sa ne asteptam cand ajungem la locul unui incident

Locotenetul Troy Potts, care l-a urmarit anul trecut pe Vipera, avertizandu-l ca incalca o ordonanta care interzice purtatul de masti in public, spune ca exista si alte moduri mai bune de a te lupta cu criminalitatea. “Fii cel mai bun martor posibil. Noteaza numerele de inmatriculare, cauta sa vezi fata agresorului, parul, culoarea ochilor, tatuajele – orice astfel de detaliu va ajuta extraordinar de mult fortele politiei”

Vezi mai multe intamplari cu acesti super-eroi aici.

Foto: MSNBC News

SURSA: http://www.stiridebine.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…