Home Sute de cocori origami, în campania „Alături de Japonia“

Sute de cocori origami, în campania „Alături de Japonia“

4 min read
0
0
293

Sute de persoane au participat ieri la acţiunea „Cel mai lung şir de cocori“, lansată de Asociaţia Musashino – Japonia şi Primăria Braşov ca o colectă publică sub forma unui atelier de origami. Participanţii au putut învăţa să confecţioneze cocori din hîrtie, prin tehnica origami, ajutînd totudată la strîngerea de fonduri pentru sinistraţii din Japonia. Fiecare participant şi-a scris numele pe cocorul pe care l-a confecţionat, apoi l-a donat organizatorilor, împreună cu modesta sumă de un leu. Banii adunaţi urmează să completeze suma destinată ajutorării victimelor cutremurului şi tsunami-ului care au lovit Japonia în 11 martie.

Potrivit profesoarei de limbă japoneză la Centrul Cultural Musashino, Hiroko Uchimura, în Japonia există obiceiul înşirării a 1.000 de cocori de hîrtie pentru a garanta sănătatea şi pacea.
Atelierul a început în jurul orei 12.00 şi s-a încheiat pe la ora 17.00. „«Alături de Japonia» este o campanie de strîngere de fonduri pentru cei greu încercaţi din Japonia. Este iniţiată la Braşov, pe de o parte din cauza impresiei puternice provocate de dezastrul din Japonia – care a mişcat mulţi braşoveni care ne-au încurajat să facem acest lucru – iar pe de altă parte, mulţumită prieteniei de lungă durată ce leagă oraşele Braşov şi Musashino, prietenie pe care acum trebuie s-o reconfirmăm. Îi aşteptăm cu drag pe toţi cei cărora le pasă, de orice vîrstă, etnie, apartenenţă politică etc., să răspundă apelului nostru de solidarizare cu cei care au nevoie de sprijin“, a declarat Georgiana Baraboi, directorul Asociaţiei Musashino.

Reamintim că şi consiliul local s-a aflat „Alături de Japonia“ în ultima şedinţă. Consilierii au decis să completeze fondurile colectate de Asociaţia Musashino cu o donaţie de 5.000 de euro din bugetul local şi totodată să doneze indemnizaţiile de şedinţă pentru o lună (în sumă de 367 de lei pentru fiecare consilier, adică un total de 9.909 lei) în acelaşi scop. Pînă acum, în urma campaniei lansate de Asociaţia Musashino-Japonia s-au adunat în total aproximativ 10.000 de euro. Campania va dura cel puţin pînă pe 11 aprilie, iar suma adunată va fi trimisă primăriei Musashino, care va redirecţiona banii către zonele afectate de catastrofa din 11 martie.

SURSA: http://monitorulexpres.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …