Home Sute de turişti la „Turnirul Cetăţilor” Bran, Râşnov, Făgăraş şi Braşov

Sute de turişti la „Turnirul Cetăţilor” Bran, Râşnov, Făgăraş şi Braşov

3 min read
0
0
358

Dansurile şi muzica medievală, luptele libere între cavaleri sau spectacolele pirotehnice au fost doar câteva dintre evenimentele ce i-au încântat pe braşovenii dar şi pe turiştii care au intrat week-end-ul acesta în Cetăţuia de pe Dealul Straja.

„Legenda spune că a fost odată ca niciodată, într-o ţară foarte îndepărtată, peste nouă ţări şi nouă mări, o împărăţie numită Braşov, condusă de un împărat sever, dar drept. Împăratul avea o fiică de o frumuseţe răpitoare, înzestrată cu numeroase calităţi şi foarte iubită de popor. Pe vremea cînd onoarea era cea mai de preţ virtute, patru cavaleri au pornit la drum pentru a cere mâna preafrumoasei domniţe. Aşa a început „Turnirul Cetăţilor” Bran, Râşnov, Făgăraş şi Braşov.” Această legendă a stat la baza organizarii festivalului autentic medieval „Turnirul Cetăţilor”.

Organizat de Consiliul Judeţean. Evenimentul ajuns la cea de-a doua ediţie este dedicat în acest an împlinirii a 800 de ani de la poposirea cavalerilor teutoni pe meleagurile Transilvănene.  Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Braşov, în parteneriat cu primăriile localităţilor şi cu mai mulţi oameni de afaceri germani, şi a fost promovat în cadrul târgurilor de turism din Germania. La Turnirul de la Braşov eroii principali au fost din nou Cavalerii Cetăţilor Bârsei şi Paladinii de Terra Medies. Lecţiile de dans şi muzică medievală şi spectacolele pirotehnice le-au oferit grupurile No Mads şi Hypnosis. Festivalul va continua la Bran (12-14 august) şi Făgăraş (18-21 august).

SURSA: http://www.brasovultau.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…