Home Tabara de fotografie „Oxigen” a ajuns la final

Tabara de fotografie „Oxigen” a ajuns la final

4 min read
0
0
446

Cea de-a doua ediţie a Taberei de fotografie „Oxigen” a ajuns la final, după un periplu special într-una din pitoreştile localităţi dobrogene, unde timpul pare să fi stat în loc, Canlia. Înarmaţi cu aparatele de fotografiat, gata să surprindă ineditul şi „spectaculosul” vieţii la ţară, cursanţii şi absolvenţii clasei de fotografie de la Centrul Cultural Judeţean „Teodor T. Burada”, avându-l ca şi „călăuză” pe artistul fotograf constănţean Bebe Pitei, au descoperit şi imortalizat peisajele fermecătoare, căsuţele îngropate în pământ şi uitare, dar şi simpaticii locuitori ai Canliei.

Cei din urmă, curioşi nevoie-mare şi puşi pe sporovăit, au fost bucuroşi precum nişte copii, deoarece nişte „străini”, cu aparate de fotografiat, se arată interesaţi de modesta lor aşezare. „Locuitorilor, în mare parte vârstnici, le e dor să ţină o conversaţie. Sunt foarte primitori. Ar da din puţinul lor numai să ştie că este primit cu bucurie”, a spus profesorul Bebe Pitei, iniţiatorul şi sufletul acestei tabere cu mesaj ecologic, prin intermediul căreia participanţii învaţă să preţuiască şi să respecte natura.

Cei care s-au lăsat seduşi de farmecul frumoasei aşezări şi al împrejurimilor, în perioada 1-7 august, au fost: Leonard Vizireanu, Ionel Luca, Consuela Neacşu, Alin Mocanu, Alexandru Cărbune, Ianis Enache, Vincenţiu Pitei, prof. Nicolae Rizea, Robert Pal, Irina Donici, Mădălina Sas, Andreea Pavel, Narcis Babu, Alina Babu, dar şi Eugeniu Albu, de la clasa de grafică a artistului Eusebio Spînu.

EXERCIŢIU DE SMERENIE

Atracţia taberei din localitatea constănţeană ascunsă printre dealuri a fost biserica cu hramul Sfântul Nectarie, o mărturie a ortodoxismului încă de pe vremea când Dobrogea era paşalâc turcesc şi unde cel care intră este nevoit să lase semeţia afară şi să păşească smerit în lăcaşul de cult cu structură semiîngropată, din cauza intrării scunde. Ei au mai vizitat mănăstirile Dervent, Peştera Sfântul Andrei şi cetatea Păcuiul lui Soare, de pe insula cu acelaşi nume, un adevărat colţ de rai.

Şi această ediţie a taberei „Oxigen”, la fel ca şi prima, se va concretiza printr-o expoziţie de fotografie reunind cele mai frumoase şi spectaculoase imagini, ce va fi găzduită de o instituţie de cultură constănţeană, în perioada 15-20 august. Vernisajul expoziţiei va fi urmat de proiecţia unui film inspirat de inedita excursi.

SURSA: http://www.telegrafonline.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…