Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Tabără internaţională de creaţie: „Pe urmele lui Nicolae Grigorescu”, la Cornu

Tabără internaţională de creaţie: „Pe urmele lui Nicolae Grigorescu”, la Cornu

3 min read
0
0
401

Muzeul Judeţean de Artă a reluat o tradiţie iniţiată în anii ’90, de fostul director al instituţiei, Ruxandra Ionescu. Aşa că, în acest an, artiştii s-au întâlnit din nou în cadrul taberei de creaţie „Pe urmele lui Nicolae Grigorescu”.

Prima ediţie internaţională a taberei de creaţie, organizată de Muzeul Judeţean de Artă Ion Ionescu-Quintus, a purtat numele fostului director al muzelui, Ruxandra Ionescu, drept omagiu adus activităţii aceteia, dar şi ca o formă de continuitate. Numele Ruxandra Ionescu este legat de începuturile acestui proiect. Pe parcusul primelor ediţii, desfăşurate la Cornu, Comarnic, Telega şI Brebu, fostul director al muzeului şi-a propus să valorifice peisajul prahovean prezent în operele lui Nicolae Grigorescu. Tot pentru continuitate a fost ales şi locul desfăşurării taberei: comuna Cornu, judeţul Prahova. „În raport cu alte tabere, cred că aceasta a fost una închegată. Nu cred că exagerez dacă spun că este şi meritul celui care alege artiştii, pentru că trebuie să ştii să îi găseşti, să fie compatibili, să ai idee care este direcţia în care ei lucrează ”, a declarat Valter Paraschivescu, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Ploieşti şi comisar al taberei. Nume ca Iurie Matei, Gheorghe Miron, Marilena Gheorgiţă, Sterică Bădălan, Ion Şinca, Emil Comşa, Valter Paraschivescu, alături de cele ale artiştilor basarabeni Ana Munteanu, Dumitru Balica şI Victor Frimu, au dat greutate acestei ediţii a evenimentului.

„O tabără de creaţie înseamnă foarte mult pentru un plastician prin faptul că îl scoate din atelier, acolo unde este învăţat să lucreze . Un gând pentru tabăra de la Cornu? Excepţional!” ne-a spus Gheorghe Miron, artist plastic. Lucrări realizate de artişti în cadrul acestui proiect vor îmbogăţi patrimoniul Muzeului de Artă din Ploieşti.

SURSA: http://www.telegrafuldeprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…