×

Taberele şcolare luxoase de lângă gheţari sau din Honolulu caută români – cât costă să-ţi trimiţi copilul

Taberele şcolare luxoase de lângă gheţari sau din Honolulu caută români – cât costă să-ţi trimiţi copilul

1194-488x320 Taberele şcolare luxoase de lângă gheţari sau din Honolulu caută români – cât costă să-ţi trimiţi copilul„Surf şi limba engleză” la Honolulu, Hawaii, este cea mai exotică ofertă a verii 2011. Patru săptămâni cu 15 ore de studiu costă în jur de 4.000 dolari, cu cazarea şi demipensiunea incluse

Ai zice că-i ireal să-ţi trimiţi copilul la vară într-o tabără de limbi străine pe undeva, într-un sat austriac cocoţat pe creste alpine acoperite cu gheaţă. Şi totuşi, există oferte pentru aşa ceva. O agenţie de programe educaţionale din Bulgaria caută părinţi români dispuşi să plătească 2.300 de euro pentru a-şi trimite copiii într-o astfel de tabără tocmai acolo, sus, pe creste, într-un sătuc de poveste: Piesendorf. Sunt acceptaţi copii între 10 şi 16 ani, începând cu 3 iulie.
În suma aceasta intră totul, în afară de biletul de avion: respectiv, cazarea în campus, pensiune completă, 30 de ore de studiu al limbii germane, engleze, artă cinematografică, excursii, petreceri, supravegherea copiilor permanent şi transportul până la aeroport. Sătucul este plasat la o oră şi jumătate de Salzburg, iar centrul de studii se află într-o adevărată cabană alpină. Pe scurt, copiii învaţă, vizitează şi se distrează.

La final, când ajung în ţară, ar trebui să ştie să converseze mai bine în engleză şi în germană şi să fie mai deschişi spre nou. Pentru copiii sportivi există, inclus în taxă, badminton, baschet, caiac canoe, ciclism alpin, căţărare pe stânci, coborâre cu sfoara, iahting, fotbal, softball, înot, tenis, surf. Apoi se vizitează castele, muzeul Mozart, minele de sare Hellbrunn, cascade şi se fac trasee alpine cu cazare noaptea în căbănuţe aruncate pe munte. Programul de artă cinematografică mai costă câteva sute de euro în plus şi presupune, potrivit agenţiei ofertante, „învăţare de la scrierea de scenarii până la filmare, de la producere şi regie până la lumini, sunet şi efecte speciale”.

1.570 de euro, două săptămâni în Italia, pe malul Adriaticii şi cazare în pădure

Dar există tabere de limbi străine şi pentru copiii cărora li s-au recomandat soarele sau plaja. În staţiunea Ligniano din Italia, de pildă, să-ţi trimiţi copilul în tabără două săptămâni costă 1.570 de euro, iar patru săptămâni – peste 3.000 de euro, în perioada 26 iunie – 30 iulie. Condiţia este ca elevul să aibă peste 12 ani. Taxele cuprind cazarea în campus, pensiunea completă, 20 de ore de studiu de limba italiană, sport şi divertisment în fiecare după-amiază şi în fiecare seară, beach party, înot în bazinul şcolii şi servicii de spălat hainele pentru cursanţi. Echitaţia costă 30 de euro pe oră.
Ligniano se află chiar pe malul Adriaticii, în Villagio Adriatico, iar centrul de limbi străine se află chiar într-o pădure ce se întinde pe malul mării. Centrul are şi o plajă privată unde accesul este liber. În a doua parte a zilei, elevii pot învăţa jurnalism, editând o revistă proprie despre experienţa lor în tabără, sau învaţă să facă filme documentare de scurt metraj. Ca sporturi, este o zonă perfectă pentru windsurfing şi skating.
Una dintre cele mai ieftine tabere este cea de la Roma: un curs de două săptămâni cu cazare la gazdă, într-o familie, costă 725 de euro, dar nu include şi masa. Pachetul pentru cazare la apartament plus curs intensiv de patru săptămâni ajunge până la 1.570 de euro. Separat, cine doreşte cameră de lux, plăteşte 35 de euro pe săptămână, iar micul dejun în gazdă costă 28 de euro pe săptămână.

Unde se găsesc cele mai ieftine tabere de vară şi ce oferte au

Tot în categoria „mai ieftin” se află Ecole France Langue de la Paris. Aici au acces numai tinerii care au împlinit 17 ani, iar taxa este de 1.730 de euro o lună şi 910 euro două săptămâni. Include cazare în familie-gazdă, mic dejun, 10-30 de ore de studiu pe săptămână, certificat de absolvire şi test de cunoştinţe. Demipensiunea are alt preţ: 70 de euro pe săptămână, iar instruirea individuală mai costă în plus 52 de euro pe oră.
Şcoala se află într-un cartier tradiţional franţuzesc din centrul oraşului, aproape de Piaţa Victor Hugo, iar în weekend se vizitează castelele din valea râului Loire, Bretigny sau Normandia.
Pentru copiii talentaţi la mai multe limbi străine, are oferte Les Elfes din Elveţia, cu cazare la hotel – campus. Orele se ţin în două cabane tipic elveţiene, la câteva minute de cunoscuta staţiune alpină Verbier. Se studiază engleză, franceză, germană sau spaniolă, la alegere sau chiar toate împreună. Cu totul, sunt în jur de cinci astfel de cursuri în fiecare dimineaţă. După-amiaza se face sport: ciclism alpin, squash, curling, minigolf, windsurfing, iahting sau schi nautic. Pot veni şi copii de opt ani, iar taxele sunt împărţite pe pachete: 4.190 franci elveţieni două săptămâni cu 20 de ore de limbi străine incluse şi încă 700 de franci în plus dacă se mai aleg, pe lângă limbile străine, şi tenis, golf sau echitaţie.
În taxe intră şi excursiile în Lausanne, Muzeul Olimpic, Geneva, Berna, la clădirea Parlamentului şi la Gruyere, la fabrica de ciocolată şi brânză. Honolulu, Hawaii este, într-adevăr, cea mai exotică ofertă din programul agenţiei de programe educaţionale, „Integral”. Se adresează numai tinerilor care au împlinit 17 ani şi se bazează pe „surf şi limba engleză”. Patru săptămâni cu 15 ore de studiu costă în jur de 4.000 de dolari, aici fiind inclusă cazarea în familie sau în campus şi demipensiunea. „Cursurile au loc în baza modernă a Hawaii Pacific University, situată în centrul oraşului Honolulu. Cu transportul în comun puteţi ajunge în câteva minute pe plajele Waikiki şi în alte părţi. Antrenamentul de surf este condus de şcoala de surf Hans Hedeman şi se desfăşoară pe plaja Waikiki în grupe de trei, patru persoane, asistate de un instructor”, se arată în prezentarea agenţiei.

SURSA: http://www.gandul.info

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Un comentariu

comments user
andrei

cine stie unde te poti inscrie la o tabara de genu sa mi lase un e-mail

Publică comentariul

You May Have Missed