Targul “Roadele Pamantului”, in Piata Sfatului din Brasov
O noua editie a Targului “Roadele Pamantului” va avea loc in acest weekend in Piata Sfatului din Brasov, unde femeile din Maramures vor pregati savuroasele placinte traditionale de pe Valea Izei si sarmalute cu carne si de post, potrivit unui comunicat remis StiriDeBine.
Brasovenii sunt asteptati din nou sa redescopere gustul autentic al produselor traditionale romanesti si savoarea unica a placintelor maramuresene de pe Valea Izei, la cea de-a XIX-a editie a Targului Roadele Pamantului.
Targul “Roadele Pamantului” un proiect al Asociatiei “Roadele Pamantului”, aflat sub egida conviviumului Slow Food Brasov, are loc in perioada 25-26 septembrie 2010, in Piata Sfatului, un loc deja binecunoscut amatorilor de hrana sanatoasa si savuroas.
35 de producatori din toata tara ii asteapta sambata si duminica pe brasoveni la standurile lor pline cu produse alimentare dintre cele mai diverse, intre orele 10.00 si 16.00, cu posibilitatea de prelungire pana la orele 18.00, daca vremea va permite acest lucru.
Amatorii de hrana fara aditivi chimici se vor putea delecta cu produse de carmangerie din Tara Barsei, Tara Fagarasului si Rupea, din Secuime si din Maramures, cu branzeturi proaspete de Rotbav, Bran si Fagaras sau cu sortimentele maturate de la Valea Stramba si din Hunedoara, peste afumat in cetina de brad de la Rasnov, conserve si dulceturi alese pregatite cu iscusinta de femeile din Saschiz si de familia Ciurte, precum si apreciatul magiun de Topoloveni.
Pe langa toate aceste bunatati, brasovenii pot incerca o paine pe vatra de la Valea Rece si un pahar de must, dar pot gusta si vin de calitate, tuica de Turt sau palinca de Salaj.
De la targul “Roadele Pamantului” nu vor lipsi prajiturile de casa maramuresene si ale femeilor din Rotbav, delicatesele italienesti din pasta de migdale, covrigii pe sfoara si delicioasele turte dulci traditionale, mierea de albine, nectarul de mere 100% natural si fructele de sezon romanesti.
Noutatile editiei sunt fagurii crescuti direct in borcan si mierea de rudbeckia produse de familia Bolovan din Cartisoara (Sibiu), dulceturile de afine si de mere cu ghimbir din zona Zetea, germenii lastari obtinuti de specialistii de la Paradisul Verde, turta dulce traditionala a familiei Peter Gedo din Covasna si produsele medicinale din plante (creme, tincturi, alifii, siropuri, ceaiuri) produse de Apuseni Natural Products din Bihor.
Targul Slow Food este un proiect organizat de Asociatia “Roadele Pamantului”, in parteneriat cu Primaria Brasov. Evenimentul este inclus in calendarul de manifestari dedicate celor 775 de ani de atestare documentara a Brasovului.
SURSA: http://www.stiridebine.ro
Partajează acest conținut:
Publică comentariul