Home Stiri Recomandate Tips&tricks: cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre hidroizolatiile pentru fundatii

Tips&tricks: cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre hidroizolatiile pentru fundatii

6 min read
0
0
267

Iti doresti sa-ti construiesti o casa, pentru a te bucura de confortul pe care un astfel de imobil ti-l ofera? Inseamna ca trebuie sa fii extrem de atent la materialele pe care le folosesti, dar si la demersurile pe care le faci.

De exemplu, este esential sa te ocupi in detaliu de tot ce inseamna hidroizolatii fundatii, pentru a putea pune bazele unei cladiri trainice, care sa reziste foarte bine la intemperii. Hidroizolatiile sunt necesare pentru toate tipurile de imobile, iar pentru a le realiza corect, trebuie sa stii cat mai multe lucruri despre ele!

Care sunt cele mai eficiente tipuri de hidroizolatii fundatii?

Pentru inceput, trebuie sa ai in vedere faptul ca poti realiza hidroizolatia casei din mai multe tipuri de materiale:

  • membrana bituminoasa – elastica, flexibila la rece si stabila la cald, membrana cu fibra de sticla este extrem de rezistenta in timp, protejandu-ti locuinta foarte bine de razele UV, dar si de ceilalti factori daunatori. Indicat este sa te ocupi de hidroizolatie cu acest tip de material atunci cand afara sunt cel putin 5 grade Celsius, pentru ca membrana sa se ,,prinda” perfect;
  • membrana cu poliester – se obtine prin amestecarea bitumului distilat cu polimeri elastici si o cantitate potrivita de armatura din poliester. Ideal este sa finisezi partea superioara a membrane cu nisip cuartos pentru o sustinere buna;
  • cauciuc acrilic – hidroizolatiile lichide se numara printre cele mai moderne variante, pe care le ai la dispozitie si le poti aplica inclusiv pe suprafetele care nu sunt plane, intrucat se muleaza foarte bine. De exemplu, poti utiliza hidroizolatiile lichide pe ciment, eternit, tencuieli sau beton;
  • membrana PVC – extrem de populara in domeniul constructiilor, membrana din PVC trebuie fixata mecanic, iar apoi sudata termic. Este important sa stii despre acest material ca are o capacitate portanta extrem de mare si reactioneaza intotdeauna eficient impotriva atacurilor organismelor biologice. Asta inseamna ca vei tine foarte usor la distanta bacteriile, sporii si fungi.

Cand este indicat sa te ocupi de hidroizolatii?

Momentul oportun pentru a-ti hidroizola casa este in timpul construirii acesteia. Asta inseamna ca poti folosi oricare dintre materialele anterior mentionate, pentru a-ti proteja imobilul. In cazul in care ai cumparat o locuinta ridicata deja, poti cere ajutorul unor specialisti in domeniu, care sa se ocupe de hidroizolatie, insa lucrarea va fi una mult mai dificila, decat daca ar fi fost facuta la bun inceput.

Care sunt beneficiile pe care ti le ofera o hidroizolatie pe termen lung?

Imediat dupa ce un imobil este gata, factorii externi incep sa lucreze asupra lui. Ploaia, frigul, inghetul si microorganismele sunt doar cateva dintre elementele care pot dauna locuintei tale, daca nu te ocupi din timp de hidroizolatii: https://www.hidroizolații-terase.ro/. Printre cele mai importante beneficii pe care ti le ofera o astfel de lucrare se numara:

  • prevenirea infiltratiilor de apa in fundatia casei;
  • protectie impotriva razelor UV;
  • sustinere eficienta pe termen lung.

Daca in privinta finisajelor interioare poti face orice modificare iti doresti de-a lungul timpului, fundatia casei trebuie sa fie extrem de solida inca de la inceput. Asta inseamna ca trebuie sa ai grija la modul in care este realizata hidroizolatia si trebuie sa lucrezi doar cu specialisti care se pot ocupa de toate demersurile necesare in acest sens.

De la Hidroizolații-terase.ro poti comanda toate cele necesare pentru a-ti asigura o fundatie de calitate. Online poti studia materialele pe care le ai la dispozitie, iar apoi iti poti plasa comanda in doar cateva minute, pentru ca mai apoi sa o primesti acolo unde ai nevoie!

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Totpal
Load More In Stiri Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…