Home Trupa de teatru „Gong“ a luat marele trofeu la Sinaia

Trupa de teatru „Gong“ a luat marele trofeu la Sinaia

10 min read
0
0
358

După succesul repurtat la Ploiesti, trupa de teatru „Gong“, din Roman a cîstigat marele trofeu la un concurs de teatru la Sinaia

Trupa de teatru „Gong“, din cadrul Scolii „Mihai Eminescu“ Roman a cîstigat marele trofeu la Sinaia, la sfîrsitul săptămînii trecute. Actorii, coordonati de profesorii Constanta Munteanu si Cătălina Bostan au repurtat un succes remarcabil, după ce, în urmă cu două săptămîni au cîstigat premiul I, la „Concursul National de teatru pentru liceeni si studenti I. L. Caragiale“, care a avut loc la Ploiesti. La Sinaia romascanii au primit marele trofeu „Masca“ pentru prestatia lor. Într-o formă de zile mari, tinerii talentati au cucerit aplauzele publicului, cu piesa de teatru „O inspectie scolară“, adaptare după D. D. Pătrăscanu. Trupa a mai obtinut si premiul pentru cea mai populară trupă, iar actrita Gabriela Soltuz, în rolul de inspector scolar, a fost distinsă cu premiul I, pentru cel mai bun rol feminin. „Acesti copii minunati, care formează trupa de teatru «Gong», au reusit să impresioneze publicul spectator, dar si juriul, în cadrul unui concurs de teatru care a avut loc la sfîrsitul săptămînii trecute, la Sinaia. Iată că, eforturile si repetitiile, dar si talentul actorilor, a fost încununat pentru a doua oară cu succes, în doar o săptămînă. Acesti copii minunati au dat tot ce-au avut mai bun. Au fost emotii mari, mai ales că Gabriela Soltuz a participat la această competitie a talentelor chiar în preziua sustinerii examenului de bacalaureat. Multumim pe această cale tuturor romascanilor si sponsorilor care au fost alături de noi si domnului primar Laurentiu Leoreanu, care ne-a ajutat foarte mult, făcînd posibil transportul trupei, atît la Ploiesti cît si la Sinaia. Si nu în ultimul rînd, multumim echipei «Monitorul de Neamt si de Roman» care ne-a sustinut în cadrul celor două spectacole. Sfîrsitul de an scolar ne-a adus o bucurie imensă, gratie premiilor obtinute la cele două concursuri de teatru“, au declarat Constanta Munteanu si Cătălina Bostan. Trupa de teatru „Gong“ s-a înfiintat în anul 2006, la Roman, sub aripa Scolii „Mihai Eminescu“, Roman, fiind coordonată de profesoara Constanta Munteanu si îndrumător artistic Cătălina Bostan. Componentii trupei sînt elevi si au urmat cursuri de pregătire în arta dramatică, pentru a stăpîni tehnicile de bază specifice muncii actorului. În cei cinci ani de activitate, în cadrul trupei de teatru „Gong“ au fost puse în scenă spectacole de teatru diverse, împreună cu alti colaboratori, fiind sustinute numeroase spectacole „de revistă“ si de poezie. De-a lungul timpului, trupa de teatru a participat la diverse competitii si festivaluri de specialitate.

Lăcrămioara BUGA

SURSA: http://www.monitorulneamt.ro

“Gong”-ul spulbera tot

Trupa Gong a mai bifat un succes memorabil. Trofeul Masca al festivalului Primavera a ajuns la Roman gratie tinerelor actrite si indrumatoarelor acestora.

“In perioada 3-5 iunie 2011, Sinaia a fost locul de intalnire al iubitorilor de teatru,  in cadrul Festivalul national de teatru si oratorie “Primavera”, editia a IV a, organizat de Asociatia Socio-Culturala Prahova Excelsior in parteneriat cu  Colegiul”Mihail Cantacuzino” Sinaia. Trupa de teatru”Gong” a scolii “Mihai Eminescu” din Roman a avut deosebita placere de a se califica intre finalistele acestei competitei . Gazdele evenimetului au dat startul competitiei, invitandu ne la trei zile de poveste, de emotie si talent ce s au revarsat pe scena impresionanta a Cazinoului din Sinaia.  Trupe de teatru din Ploiesti, Bucuresti, Botosani, Pucioasa, Moldova Noua, Busteni si Plopeni au petrecut clipe de emotie si bucurie, de entuziasm si daruire, oferind publicului spectacole diverse, cu un inalt nivel de competitivitate. Sufletele noastre au vibrat la unison, cand ”Masca” ne-a zambit si si-a indreptat privirea catre Roman.
Gongul a stralucit iar!  Va intrebati cum este posibil? Secretul succesului vine din dorinta arzatoare de a reusi, din entuziasmul acestor copii minunati si talentati si din multe ore de munca sustinuta. Trupa de teatru “Gong” a fost distinsa in cadrul acestui festival, cu Marele Premiu, constand in Trofeul ”Masca”, pentru spectacolul “O inspectie scolara”, adaptare dupa D.D. Patrascanu, in regia d- nei  Catalina Bostan si scenografia d- nei Constanta Munteanu. Felicitari actritei Gabriela Soltuz, pentru rolul de  inspector scolar, care a fost distinsa cu  premiul pentru cel mai bun rol feminin, premiu obtinut de catre aceasta si in cadrul  Festivalului de teatru “I.L. Caragiale” , unde Trupa “Gong” a cucerit  Ploiestiul  la cea de a VIII- a editie, organizata in acest an. Ne-am intors cu soare in suflet si in priviri, ne-am intors cu ganduri curate pentru cei din orasul nostru, pentru cei care ne-au ajutat: multumiri domnului primar Laurentiu Dan Leoreanu, d-nei Cristina Grecu, care ne-a oferit o frantura din sufletul dumneaei, in semn de pretuire a muncii noastre, domnului Mihai Pascariu si tuturor celor care au contribuit la succesul intregii echipe, in cadrul festivalului de la Sinaia. Multumim tuturor pentru ajutor, stralucirea a fost data de rezultatul unei munci de echipa, si cu totii am facut ca acest vis frumos sa devina realitate. Sa nu uitam ca”nimic nu se naste din nimic”, nu este suficient talentul, el trebuie cultivat, indrumat si sustinut de o munca constanta. Am aratat ca atunci cand vrei cu adevarat sa daruiesti, o faci neconditionat! Important este sa faci totul la superlativ!!!” – au declarat indrumatorii acestei trupe minunate Constanta Munteanu si Catalina Bostan.

Felicitari GONG-ului si cat mai multe rezultate notabile!

SURSA: http://stiriroman.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …