Home Un profesor romȃn a luat Premiul statului New Mexico la Ştiinţă şi Matematică pe anul 2011

Un profesor romȃn a luat Premiul statului New Mexico la Ştiinţă şi Matematică pe anul 2011

4 min read
0
0
309

Profesoara W. B. Vasantha Kandasamy, de la Institutul Indian de Tehnologie din Chennai – India, şi profesorul romȃn Florentin Smarandache, de la Universitatea New Mexico din Statele Unite, au primit Premiul statului New Mexico la categoria Ştiinţă şi Matematică pentru cartea lor  “Algebraic Structures Using Natural Class of Intervals”, publicată de Editura de Educaţie din oraşul Columbus, în anul 2011. Iată anunţul oficial al organizatorilor:

http://nmbookcoop.com/page8/page15/page15.html?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=NM+Book+Awards+Winners+Announced&utm_campaign=NM+Book+Awards+Winners

Concursul de cărţi publicate este organizat anual de către compania de presă New Mexico Book Co-op din Los Ranchos, New Mexico, SUA.  Şi este sponsorizat de 30 de asociaţii, muzee, reviste, edituri, biblioteci, şi alte instituţii din stat. Ȋncepȃnd din anul 2007 au participat peste 4000 de autori (scriitori şi cercetători) şi peste 350 de critici.

Ȋn acest an, 2011, au fost 37 de categorii la care s-au premiat autori din diverse domenii: cărţi pentru copii, ficţiune (aventuri, mistere, romatice, science fiction), poezii, antologii, biografii, biznis, istorie, multi-culturalism, nonficţiune, filozofie, politică, religie, ştiinţă şi matematică, etc.

Profesorul romȃn primind medalia pentru structuri algebrice. Profesoara indiancă nu a putut veni.

Fiecare carte este recenzată de cel puţin 3 critici, iar la egalitate de puncte numărul recenzenţilor este mărit la 6-9 persoane.

Cărţile publicate în anul 2010 sau în decursul anului 2011 au intrat în concursul anului 2011. Expedierea lor s-a făcut în perioada februarie-iulie, anul acesta.

După o primă selecţie au fost anunţaţi în luna septembrie finaliştii, iar pe 18 noiembrie a fost gala laureaţilor în incinta Hotelului Elegante din Albuquerque, la care au asistat circa 160 de persoane.

Medalia de cȃştigător la secţiunea Ştiinţă şi Matematică

Ȋn cartea lor autorii au introdus o nouă clasă de intervale, pe care au definit structuri algebrice diferite.

Dr. W. B. Vasantha Kandasamy şi Dr. Florentin Smarandache au publicat în anii anteriori o serie de cărţi de structuri algebrice şi structuri neutrosofice. Acestea se pot descărca din site-ul Universităţii New Mexico:
http://fs.gallup.unm.edu//eBooks-otherformats.htm
 
Prof. Mircea Eugen Şelariu,
Institutul Politehnic din Timişoara
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…