Home Breaking News Valea Prahovei o noua provocare imobiliara si turistica

Valea Prahovei o noua provocare imobiliara si turistica

8 min read
0
0
794

Valea Prahovei a reprezentat dintotdeauna un adevarat magnet pentru turisti. Din acest motiv, piata imobiliara se afla aici intr-o permanenta dezvoltare datorita oportunitatilor de constructii si investitii existente in piata turistica si imobiliara din zona, in ciuda efectelor economice impuse de criza financiara mondiala. Intreprinzatorii informati continua sa cumpere terenuri, in scopul amenajarii unor locatii rentabile pe care sa le inchirieze sau sa le vanda cu un profit acceptabil pe termen mediu si lung. Vilele si apartamentele de vacanta in statiunile de pe Valea Prahovei raman deasemenea un deziderat al oricarui locuitor din zona excesiv urbanizata si poluata iar dezvoltarea unei afaceri mai mici sau mai mari fie in domeniu comercial sau turistic ramane o alternativa viabila si profitabila pentru oamenii care isi doresc succes in afaceri.

Specialistii Mervani estimeaza insa ca Valea Prahovei va deveni cu adevarat profitabila din punct de vedere imobiliar peste cativa ani, atunci cand proiectele de infrastructura vor fi finalizate iar investitiile in activitatea turistica se vor concretiza in legarea statiunilor prin partiile de schi si transport prin cablu. Planurile pentru amenajarea bazelor sportive unde se vor desfasura competitiile din cadrul editiei de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European, intreceri care vor fi gazduite de orasul Brasov si statiunile de pe Valea Prahovei, in perioada 16-22 februarie 2013 au inceput sa prinda contur. Infrastructura pentru desfasurarea concursurilor la cele opt discipline : hochei pe gheata, patinaj artistic, short-treck, schi biatlon, schi alpin, snowboard, sarituri cu schiurile si schi fond – sunt inca la inceput, dar, potrivit estimarilor specialistilor, cei trei ani care ne despart de eveniment vor fi suficienti pentru a avea toate bazele “la cheie”. Acest eveniment va influenta intr-un mod absolut favorabil piata imobiliara din Valea Prahovei si de aceea acum este momentul cel mai potrivit pentru a face o investitie profitabila garantata.

Oferta imobiliara pe Valea Prahovei este acum pentru toate gusturile, terenuri, spatii comerciale, turistice si chiar industriale, case si vile de la suprafete mici de 100 mp. pana la 150 mp si chiar peste 200 mp., apartamente si garsoniere in blocuri mai vechi sau in ansamluri rezidentiale noi la preturi din ce in ce mai accesibile.  In ceea ce priveste finisajele, acestea se pot rezuma la strictul necesar, mergand pana la finisaje de calitate medie sau de lux, cu materiale aduse exclusiv din strainatate. Potrivit Mervani, zonele preferate pentru investitia in construirea sau achizitionarea de case deja existente sunt: in Sinaia, zonele Furnica si Cumpatu, in Busteni, zonele Piatra Arsa, Valea Alba, Valea Cerbului, in Azuga, cartierul Satul Nou si in Predeal, zonele Cioplea si Trei Brazi. Aceste zone fie sunt foarte apropiade de domeniul schiabil si de interes fie asigura o panorama deosebita asupra Bucegilor.

Cresterea economiei locale a dinamizat piata imobiliara , principalele investitii masive din ani 2007 – 2009, pe Valea Prahovei, concretizandu-se in jurul imbunatatirii infrastructurii si a partiilor, unul din principalele puncte de atractie ale acestei zone turistice. Astfel, la Azuga sunt acum functionale doua partii de schi, iar cea de-a treia este in curs de amenajare. Orasul Busteni are cea mai moderna partie cu instalatie de transport pe cablu din zona si o structura artificiala de escalata pe ghiata unica in lume, la Predeal anul trecut s-a modernizat teleschiul, iar in Sinaia s-a amenajat telescaunul, intre Cota 1.400 si Cota 2.000. Aceste imbunatatiri au condus la cresterea numarului de turisti si au dinamizat usor si economia locala, incurajand investitorii sa construiasca locuinte pentru vanzare. In acest moment exista in piata peste 20 de proiecte in desfasurare cumuland un numar de peste 700 de apartamente si garsoniere situate in ansambluri rezidentiale noi finalizate sau cu termen scurt de incheiere a lucrarilor.

Potrivit statisticilor ultimilor ani, cele mai bine vandute imobile sunt casele de vacanta cu trei sau patru camere, apartamentele de vacanta in blocuri noi, hotelurile si pensiunile, ca investitii in turism si chiar imobilele istorice. Preturile noi existente in piata sunt ajunse acum, in 2010, la cel mai mic nivel din ultimi 5 ani ceea ce contureaza un nou val masiv de investitii in sectorul imobiliar din zona.

In acest sens, asa cum a obisnuit in fiecare an, Agentia Mervani a elaborat un nou studiu de piata raportat la oferta imobiliara existenta in cadrul agentiei si actualizata 100% in luna mai 2010. Acest „Raport de piata – Valea Prahovei 2010” este acum oferit gratuit spre consultare si analiza tuturor celor interesati cu rugamintea de a completa un minichestionar de feed-back prin care sa poata contribui la realizarea unei imagini cat mai reale, in ochii vanzatorilor, a cererii reale din piata si a nivelului preturilor pe care potentiali cumparatori sunt dispusi sa le plateasca pentru orice tip de imobil din Valea Prahovei. Pentru a vizualiza raportul si chestionarul CLICK AICI.

Pentru orice informatie suplimentara Echipa Mervani va sta la dispozitie la 0244.311.200 .

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Breaking News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

La ce sa fii atenta atunci cand cumperi o haina de blana de vulpe de pe Internet: 3 lucruri care conteaza

Faptul ca poti achizitiona online haine de blana este un mare avantaj, mai ales atunci can…