Home Vernisajul expozitiei Taberei Internationala de Creatie „Ruxandra Ionescu”

Vernisajul expozitiei Taberei Internationala de Creatie „Ruxandra Ionescu”

2 min read
0
0
493

Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” organizează la Cornu, în perioada 1 – 12 august 2011, prima ediţie a Taberei Internaţională de Creaţie „Ruxandra Ionescu”. Aflată sub patronajul Consiliului Judeţean Prahova, această primă ediţie este dedicată împlinirii a 80 de ani de la înfiinţarea primei Pinacoteci ploieştene, în 1931.

Tabăra este o reeditare a unei mai vechi iniţiative a muzeului, organizată în anii ‘90 de către directorul de atunci al muzeului, d-na Ruxandra Ionescu, cunoscut şi preţuit critic şi istoric de artă.
Ideea de la care a pornit organizarea acestei tabere a fost ca locurile prahovene care l-au inspirat pe Nicolae Grigorescu, să poată fi modele şi pentru alţi artişti plastici.

Scopul este acela ca, în felul acesta, să se îmbogăţească patrimoniul muzeului de artă cu noi lucrări ale artiştilor contemporani, precum şi cunoaşterea şi promovarea creaţiei şi fenomenului artistic contemporan.

Participanţii la această primă ediţie sunt: Iurie Matei (Republica Moldova), Valter Paraschivescu (Muzeul de Artă Ploieşti – comisar de tabără), Miron Gheorghe (Galaţi), Sterică Bădălan (Galaţi), Emil Comşa (Blaj, jud. Alba), Marilena Ghiorghiţă (Ploieşti), Ion Şinca (Ploieşti), Ana Muntenu (Republica Moldova), Victor Frimu (Republica Moldova), Dumitru Balică (Republica Moldova).

Vernisajul expoziţiei ce va marca închiderea taberei va avea loc pe 12 august 2011, la ora 12.00, la Primăria din Cornu, în prezenţa a numeroase oficialităţi.

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …