Home Breaking News Stiri Exclusive Viorel ROMAN – “Ortodoxizarea Europei ? Impreuna sau care pe care ? (II.)”

Viorel ROMAN – “Ortodoxizarea Europei ? Impreuna sau care pe care ? (II.)”

4 min read
0
0
278

ROMAN-Viorel-bue-wb… ne e frică de Occident, care ne-a fost refuzat si, adânc, ascuns, îl urâm. Pentru că ne-a furat copiii de lângă părinți. Pentru că ne-a golit satele. Pentru că ne-a sedus medicii. Pentru că ne-a cumpărat femeile. Pentru că ne-a răpit slova. Pentru că ne-a siluit limba. Pentru că, la mâna lui, am stat o jumătate de secol după o cortină de fier care persistă … Încă ne mai uităm unii la alții din spatele unui zid invizibil.“ constata Dr. Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru. Frica de libertatea occidentala e la fel de prezenta ca frica de invazia orientalilor, asiaticilor.

Marea Schisma (1054), incompatibilitatea, dintre ortodocsi si catolici e un mare scandal, imposibil de mai trecut cu vederea, mai ales ca Romania si Bulgaria sunt in Uniunea Europeana, iar Grecia chiar si din zona euro. Apropape cincizeci de milioane de ortodocsii sunt revoltati, milioane de romanii voteaza cu picioarele, fug si se pun sub protectia papei de la Roma, garantul drepturilot omului occidental, legislatiei comunitare, condului canonic romano-catolic, modernizat si actualizat. Vezi:

Statele ortodoxe ale Imperiului Sf. Anderi se deosebesc fundamental cu cele catolice ale Sf. Petru, ele continua traditia asiatica a Imperiului Roman de Rasarit, turco-fanariotilor si greco-pravoslavnicilor, absolut straina drepturile omului, aqiului comunitar din Sfantul Imperiu Roman de Natiune Germana / UE.

Daca poti cred-e numai in acela de aceiasi cred-inta, e firesc ca occidenalii nu-i cred pe aceia care nu cred in aceleasi norme si valori. Asa ca ortodocsilor monitorizati si periferizati nu le ramane decat sa se revolte, razbune subtil prin imitarea unor forme fara fond sau chiar prin crima organizata si paternalismul mafiot.

Grecia tine sus drapelul ortodoxiei, se opune perpetuarii statului quo al UE si pledeza pentru depasirea Schismei, pentru refacerea unitatii crestinie, pentru valori si norme comune, ortodoxe si catolice. Pe buna dreptate, pentru ca Uniunea celor 28 de state, vizibila mai ales in Parlamentul European, e paralizata de un „deficit de democratie“, pana cand nu se depaseste Schisma si realizeaza pe aceasta cale un popor crestin unit, nu divizat de un zid invizibil, cum constata mai sus Dr. Diaconu.

www.viorel-roman.ro

Bremen, 26 august 2015

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…