Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Acum 100 de ani. Accidentul de la Sinaia

Acum 100 de ani. Accidentul de la Sinaia

5 min read
0
0
177

Azi, la orele 5 d.a., pe când d. locot.-colonel Berindei, comandantul batalionului 4 de vânători din Sinaia, însoţit de dna Procopiu, soţia dlui I. Procopiu, scobora de pe str. Lascăr Catargiu, într-o trăsură trasă de un cal şi condusă de dl. locot.-colonel, la intersecţia acelei strade cu bdul. iar Ghica, calul s-a speriat şi a lovit trăsura de un stâlp de piatră kilometrică sfărâmând-o complet, iar cei din trăsură au fost azvârliţi la o mare distanţă, provocându-le grave leziuni, mai ales la cap şi la picioare.

Care este starea victimelor?
Starea lor e foarte gravă şi inspiră serioase îngrijiri. Drul Mămulea, care întâmplător trecea pe acolo, i-a urcat într-o trăsură şi ducându-i la domnia sa le-a dat îngrijirile necesare. Ordonanţa, care  era la spatele trăsurii, a sărit din vreme, rănindu-se însă şi ea la mână, în cădere. Interesându-mă astă-seară despre starea victimelor, mi s-a comunicat că rănile nu sunt aşa de grave după cum se crezuse la început. Atât dna Procopiu, cât şi d. locot.-colonel Berindei sunt în afară de orice pericol, deoarece leziunile pe care le au sunt simple echimoze care interesează numai ţesuturile, nu şi oasele.

Încercarea de sinucidere a dlui Nini Bibescu
Astă-seară, la orele 9 şi jumătate, d. Nini Bibescu, din Focşani, a încercat să se sinucidă, bând o cantitate de 200 g acid fenic, pe când se afla în cofetăria Capşsa, din parcul Eforiei, din Sinaia. Domnia sa venind în cofetărie a băut o mastică şi apoi a scris trei scrisori. După ce a terminat cu scrisul, a băut otrava şi imediat a căzut jos, în nesimţire. Poliţia fiind avizată, l-a ridicat şi transportat la spital. Interesându-mă la spital, mi s-a spus că starea dlui Nini Bibescu nu este gravă.

Banca Bucureşti
Societăţile culturale şi de binefcere îşi plasează micile capitaluri la Banca Bucureşti, care oferă pentru depuneri condiţiunile cele mai favorabile, bonificând 6 la sută dobândă. Este azi banca de depuneri preferată de toată lumea, deoarece face cele mai mari înlesniri, atât la depunerea cât şi la restituirea banilor, la cerere, şi este singura bancă care în timpul vacanţei a ţinut şi sâmbăta ghişeele deschise, neîntrerupt, de la 9 dimineaţa la 6 seara. Închisă numai în sărbătorile prevăzute de legea repaosului duminica.

Informaţiuni
Aal. I. Săbăreanu a dăruit în numele familiei defunctului dr. G. Săbăreanu, facultăţii de medicină din Bucureşti, suma de 10.000 lei, din venitul căreia se instituie un premiu e 500 lei anual, în memoria defunctului. – D. C. Dobrescu, sub-administrator al Casei Bisericilor, a fost delegat să îndeplinească funcţia de administrator al acestei instituţiuni. – D. general N. Popovici, secretar gerenral al ministerului de război, întorcându-se din concediu, şi-a reluat ocupaţiunile în acel minister.

Din “Universul”, 21 august 1912; texte selectate de Veronica Bectaş
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Investitorii încep să fie mai interesaţi de Sinaia …

Sinaia „for sale“: tot mai multe pensiuni şi hoteluri sunt la vânzare. „Investitorii încep…