Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Ana Bogdan, invingatoare la cel mai mare turneu demonstrativ din Europa

Ana Bogdan, invingatoare la cel mai mare turneu demonstrativ din Europa

6 min read
0
0
343

Înainte de a participa în calificările celui de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului – Wimbledon, jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan, ocupantă a poziţiei 179 în clasamentul WTA, a evoluat la două competiţii în Marea Britanie. l_77847
Sportiva de 22 de ani, originară din Sinaia, a jucat, mai întâi, în calificările unui turneu ITF disputat pe iarbă, la Ilkey, dotat cu premii în valoare de 50.000 de dolari. Aceasta, însă, a pierdut în primul tur al fazei preliminare, cu Jessica Pegula, din Statele Unite ale Americii, aflată pe locul 298 WTA, scor 3-6, 4-6.
Interesant este că acestea se întâlniseră şi la turneul anterior la care au luat parte, din circuitul WTA, anume ‘s-Hertogenbosch (Olanda, tot pe iarbă), la începutul acestei luni. Atunci cele două sportive au jucat în al doilea tur al calificărilor, tot Pegula impunându-se, la capătul a două ore de joc, în trei seturi, scor 6-3, 2-6, 6-4.
Pentru Ana Bogdan a urmat participarea la un turneu internaţional demonstrativ organizat la Liverpool (Liverpool Hope International Tournament), care reprezintă, practic, cel mai mare eveniment de acest fel din Europa. Pe lista învingătoarelor şi-au trecut numele, la feminin, foste lidere mondiale, precum Martina Hingis (în 2011) şi Caroline Wozniacki (în 2006 şi în 2008).
Jucătoarea prahoveană a reuşit să-şi alăture numele pe lista învingătoarelor, câştigând turneul după o finală disputată în compania compatrioatei sale din Craiova, Elena Bogdan, scor 6-3, 7-6 (5). De asemenea, aceasta a evoluat şi într-un meci mixt între legende şi jucătoare profesioniste, alături de fostul mare sportiv australian, ocupant al locului 7 în lume în anii ’80, Peter McNamara. Ana Bogdan şi Peter McNamara s-au impus în duelul cu Barry Cowan şi Elena Bogdan, scor 8-6.
Imediat după turneul de la Liverpool, jucătoarea prahoveană s-a îndreptat spre Wimbledon, unde marţi seară a evoluat în calificările turneului de Mare Şlem. Ana Bogdan nu a avut prea mare noroc la tragerea la sorţi, jucând chiar cu principala favorită a fazei preliminare, experimentata sportivă iberică Lourdes Dominguez Lino, în vârstă de 34 de ani, clasată pe locul 90 WTA (cea mai bună poziţie ocupată a fost locul 40).
Jucătoarea prahoveană a opus rezistenţă remarcabilă în primul set al confruntării. Pe finalul actului, însă, serviciul său nu a funcţionat aşa cum şi-ar fi dorit, Lino realizând break la scorul de 4-4. Ana Bogdan a replicat imediat, egalând situaţia, dar a cedat, din nou, pe serviciul său, apoi, iar jucătoarea spaniolă a profitat, adjudecându-şi primul act, cu scorul de 7-5, după ce sportiva prahoveană a salvat două mingi de set.
Setul al doilea a fost la fel de echilibrat, însă, jucătoarea iberică a reuşit un break care s-a dovedit a fi decisiv, impunându-se cu scorul de 6-3, adjudecându-şi victoria după o oră şi 39 de minute.
Astfel, nici la cel de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului, fosta ocupantă a locului secund la junioare nu a reuşit să treacă de primul tur preliminar, acelaşi deznodământ înregistrându-se atât la Australian Open, cât şi la Roland Garros.

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…