Home Breaking News CADASTRU GRATUIT, în 2019, pentru aproximativ 1.600 de imobile din municipiul Câmpina

CADASTRU GRATUIT, în 2019, pentru aproximativ 1.600 de imobile din municipiul Câmpina

7 min read
0
0
441

Primăria Câmpina a început de luni, 11 februarie, înregistrarea gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară,  acțiune care se derulează în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015 – 2013.

În etapa derulată în 2019, pentru care municipiul a primit, de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, fonduri de 96.000 de lei, plus  TVA, sunt vizate aproximativ 1.600 de imobile, case și terenuri, din cinci sectoare de pe raza localității.

Este vorba despre Sectorul 12 (delimitat de DN 1, str. Pictor Nicolae Grigorescu, Bd. Carol I și pârâul Câmpinița), Sectorul 6 (între Calea Doftanei, râul Doftana, Șos. Paltinu și str. Dealului), Sectorul 34 (între Calea Doftanei, râul Doftana, str. Rampei, str. Muncii, str. Păcuri și str. Fabricii), Sectorul 57 (delimitat de str. Rampei, râul Doftana, str. Petrolistului și str. Oborului) și Sectorul 72 (între str. Izvoarelor, râul Doftana și Bd. Nicolae Bălcescu).

“În vederea demarării lucrărilor de cadastru, subliniem necesitatea colaborări dumneavoastră cu firma executantă, SC Arhicad Geotop SRL, în scopul efectuării măsurătorilor și verificării actelor doveditoare ale dreptului de proprietate asupra imobilelor (terenuri/clădiri), în sensul:

– de a permite accesul pe proprietate a reprezentan’ilor firmei executante, SC Arhicad Geotop SRL

– de a prezenta actele doveditoare ale dreptului de proprietate asupra imobilelor deținute

–  de a identifica limitele imobilelor, împreună cu echipa care realizează lucrările de specialitate

–  de a verifica informațiile privitoare la imobilele pe care le dețineți, în etapa de publicare a documentelor tehnice cadastrale”, se arată într-o informare transmisă de Primăria Câmpina.

Autoritățile locale au venit cu explicații suplimentare în cadrul unei conferințe de presă, după ce datele transmise populației, prin anunțul public și flyerele distribuite în municipiu, s-ar dovedit a nu fi lămuritoare pentru toată lumea.

“Am primit numeroase solicitări de informații pe acest subiect și dorim să clarificăm toate aspectele. În selectarea zonelor care să beneficieze de cadastrare gratuită în anul 2019 a trebuit să ținem cont să fie proprietăți mixte (intravilan + extravilan). Am încercat să alegem acele zone care îndeplinesc această condiție și în care se regăsesc cele mai multe case, mai puțin zonă împădurită, de exemplu, astfel încât să venim în sprijinul unui număr cât mai mare de cetățeni. Termenul de finalizare pentru prima etapă este 31 august 2019. Noi sperăm ca programul să continue și anul viitor, iat în 2020 să fie și mai mulți câmpineni, cu mai multe categorii de imobile în proprietate, care să beneficieze de cadastrare gratuită”, a explicat viceprimarul municipiului Câmpina, Adrian Pițigoi.

Pentru a intra în acest program, deținătorii de imobile (case și terenuri) din sectoarele amintite trebuie să  se prezinte la sediul Primăriei Câmpina, de luni până vineri, în intervalul 9.00 – 12.00, sau la sediul SC Arhicad Geotop SRL, în intervalul 9.00 – 17.00, cu actele doveditoare ale dreptului de proprietate asupra imobilelor, în copie (contract de vânzare – cumpărare, titlu de proprietate și, după caz, certificat de moștenitor, certificat de legatar, hotărâre judecătorească, act de partaj, act de donație etc.), actele de identitate (copie) ale proprietarilor/moștenitorilor.

“Dacă nu dețineți acte de proprietate, vă recomandăm ca, după realizarea măsurătorilor proprietății dumneavoastră, să vă prezentați la Primăria Municipiului Câmpina, pentru a obține adeverința care atestă posesia terenului. Pentru terenurile cu proprietari neidentificați se va face înscrierea provizorie a dreptului de proprietate în favoarea Unității Administrativ Teritoriale Câmpina”, informează reprezentanții administrației locale.

Date de contact:

SC Arhicad Geotop SRL – Bd. Carol, nr. 75, bl. R54, ap. 2, Câmpina; ing. topograf Stoicescu Doina – tel.: 0722.489.955, fax: 0244.376.801, email: arhicadgeotop@yahoo.com

Primăria Câmpina – tel.: 0244.336.134, int. 144 sau int. 219

SURSA: http://www.telegrama.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Breaking News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cauti schele metalice de inchiriat? Bucura-te de calitate garantata, suport in montaj si transport gratuit!

Daca studiezi, chiar in acest moment, oferta de servicii de inchirieri schele metalice de …