Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Castelul Peles, asa cum nu l-ati mai vazut niciodata (tur virtual)

Castelul Peles, asa cum nu l-ati mai vazut niciodata (tur virtual)

2 min read
1
0
390

Un tur virtual ii arata secretele

Casa Regala a Romaniei anunta lansarea pe site-ul Muzeului National Peles a unei sectiuni care ofera un tur virtual in castelele Peles si Pelisor. Vedeti imagini inedite!

Turul virtual ofera 20 de imagini panoramice, care arata vizitatorilor cele mai interesante detalii ale incaperilor din palat. Castelele Peles si Pelisor au fost retrocedate Familiei Regale in anul 2007, dar ambele imobile functioneaza in cotinuare ca muzee, fiind administrate de Ministerul Culturii pana la 1 martie 2013.

Inaugurat in anul 1883, castelul Peles a fost construit la cererea regelui Carol I, care a cheltuit atunci peste 16 milioane de lei in aur pentru ridicarea acestei cladiri.

Aproximativ 300 de muncitori au lucrat la amenajarile acestiu castel, fiind atent supravegheati chiar de catre Carol I.
Alegerea locului pentru construirea resedintei regale de vara nu este intamplatoare. In apropiere, la Predeal, era pe vremea aceea granita Romaniei cu Austro Ungaria.

Dupa inaugurarea sa din 1883, Pelesul va mai suferi multe modificari, extinzandu-se mereu. La forma actuala ajunge abia in 1914 (anul mortii regelui Carol I).

Castelul avea dotari foarte moderne pentru epoca în care a fost construit. De exemplu, plafonul de sticla al holului de onoare este mobil, putand fi actionat de un motor electric.

Inca din 1883, castelul are incalzire centrala. Datorita uzinei electrice proprii, Pelesul a fost primul castel electrificat din Europa.

Pe langa castel au mai fost construite Pelisorul, Corpul de Garda (in prezent hotel), Economatul (hotel), Casa de Vanatoare Foisor, Grajdurile (hotel), Uzina Electrica si Vila Sipot.

Dati click aici, ca sa faceti un tur virtual!

http://peles.ro/category/exploreaza/tur-virtual/

 

SURSA: http://stirileprotv.ro
Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

One Comment

  1. Marian Malciu

    9 ianuarie 2012 at 5:37 PM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…