Home Breaking News Stiri Prahova Cel mai ieftin sistem de incalzire din lume a ajuns la Ploiesti

Cel mai ieftin sistem de incalzire din lume a ajuns la Ploiesti

5 min read
1
0
997

Costul încălzirii şi apei calde pe tot parcursul anului nu depăşete 200 de euro pentru o casă sau un apartament.

Multe alte idei ecologice şi economice sunt prezentate, timp de cinci zile, pe platoul Casei Sindicatelor din Ploieşti, în cadrul expoziţiei „Ambianţă, rafinament, stil”.

Oricine este speriat de venirea iernii şi de costul întreţinerii pe timpul lunilor cu temperaturi scăzute, dar ce aţi spune dacă, pentru un an de zile, căldura şi apa caldă v-ar costa, în cazul unui apartament de două camere, între 150 şi 200 de euro, în funcţie de izolarea blocului? Nu este o propunere ce ţine de domeniul SF, ci o ofertă extrem de concretă pe care un inventator român o face atât celor care au o casă, cât şi locuitorilor de la bloc sau instituţiilor publice.

5.000 de euro, preţul sistemului de încălzire pentru o casă de 200 metri pătraţi

Este nevoie de o investiţie cu costuri asemănătoare unei centrale obişnuite de bloc, care foloseşte însă, drept combustibil peleţi, adică deşeuri din lemn şi resturi vegetale, foarte ieftine. În plus, pentru că are un randament de peste 93%, instalaţia nu scoate fum şi nici nu produce cenuşă. „Consider că, la acest moment, este cel mai bun sistem de încălzire din lume. Au avut încredere în invenţia mea oameni din Germania, Cehia şi Austria, unde export multe astfel de instalaţii, mai puţin românii. Nu există suficientă informare, pe de o parte, şi trebuie să facem faţă şi comisioanelor oferite arhitecţilor şi constructorilor de firmele care produc centrale termice de proastă calitate“, ne-a spus Iuliean Hornet, inventatorul sistemului de încălzire, venit la Ploieşti zilele acestea pentru a-şi promova tehnologia.

„Este cel mai bun sistem pe care l-am văzut, iar ideea strălucită. Sunt inginer şi ştiu despre ce este vorba. Figurează pe lista mea de investiţii viitoare”, ne-a spus Adrian Manole, un ploieştean venit în căutare de idei la târg.

Invenţia datează din 2008, iar în acest răstimp, a făcut câţiva paşi şi în ţara noastră: câteva primării, şcoli şi blocuri şi-au cumpărat cazanele ecologice şi extrem de eficiente energetic.

Idei pentru toţi

Dacă sunteţi în pană de idei şi ceea ce priveşte amenajările exterioare, decoraţiunile interioare ori grădina, la târgul care s-a deschis astăzi la Ploieşti mai găsiţi o ofertă consistentă de seminţe, mobilier obişnuit şi de grădină, pictură pe lemn şi sticlă ori îmbrăcăminte de toamnă.

Expoziţia este deschisă de astăzi şi până duminică, cu program zilnic de vizitare între orele 10.00 – 19.00, cu excepţia zilei de duminică, când târgul se închide la ora 15.00.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Prahova

One Comment

  1. paula filip

    23 februarie 2012 at 12:27 PM

    locuiesc in municipiul Barlad,jud. Vaslui,am o casa de aproximativ 100 m.p. cam cat m-ar costa centrala si cum asi putea face instalarea ei?sursa de peleti? ……….va multumesc anticipat pentru ionformatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…