Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Cele trei zile si noptile albe ale Festivalului Sinaia Forever 2011

Cele trei zile si noptile albe ale Festivalului Sinaia Forever 2011

9 min read
0
0
439

Peste 10.000 de turişti au venit să petreacă, sâmbătă noapte, de zilele oraşului Sinaia, la Festivalul organizat în parcul central an de an. Turiștii nu s-au lăsat descurajați de ploaia şi de temperaturile scăzute de afară, ci au dansat şi au cântat ore în şir alături de trupele preferate. Festivalul Sinaia Forever a avut toate ingredientele pentru a realiza cea mai bună petrecere de majorat, dat fiind faptul că această sărbătoare, devenită deja tradiţie, a împlinit 18 ani.

ZIUA 1

ZIUA 2

ZIUA 3

Cerul a fost brăzdat de artificii , în staţiunea Sinaia, la deschiderea oficială a festivalului  „Sinaia Forever”.   Autorităţi locale au defilat în aplauzele miilor de spectatori, pe muzică de fanfară. Participanţii au rămas impresionaţi de efectele pirotehnice din acest an. Mulţi turişti au venit la Sinaia  din toate colţurile ţării special pentru acest eveniment, care a devenit o tradiţie pe Valea Prahovei şi care de la an la an este tot mai spectaculos. Terasele au fost la mare cautare, iar comercianţii au încins grătarele şi au aşteptat clienţii cu mititei, pastramă, bere rece şi must proaspăt. Si pentru ca petrecerea sa fie completa, pe scena din parcul dimitrie ghica au urcat in prima seara de festival Bere Gratis si Cargo.Festivalul Sinaia Forever a avut toate ingredientele pentru a-si sarbatori asa cum se cuvine petrecerea de majorat. Asta pentru ca anul acesta, sărbătoarea, devenită deja tradiţie, a împlinit 18 ani.

httpv://www.youtube.com/watch?v=F3xTD29iiOw

Festivalul a adus multă distracţie în oraş, iar primarul Vlad Oprea a contribuit din plin la asta.Vineri, in prima zi a evenimentului, edilul localitatii a împărţit 5.000 de trandafiri doamnelor şi domnişoarelor. Roxana Iliescu (B1 TV) i-a fost alaturi tot timpul. Seara s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii.

httpv://www.youtube.com/watch?v=0VWJOd81-2Q

Petrecerile s-au ținut lanț, tot acest weekend, în „Perla Crapaților”, unde tema festivalul „Sinaia Forever” a fost gândită “La 4 Ace”, fiecare dintre el reprezentând atitudinea, tradiţia, cultura şi bunul gust. Iar surprizele pregătite turiştilor şi localnicilor nu au fost puţine: concerte în aer liber pentru toate gusturile, expoziții, lansări de carte, târg tradițional.

Turiştii şi localnicii au ieşit la plimbare pe centrul oraşului, cu gândul de a petrece o zi cât mai frumoasă. Încă de la primele ore ale zilei, terasele au fost deschise, iar comercianţii au încins grătarele şi au aşteptat clienţii cu mititei, pastramă, bere rece şi must proaspăt. Nu doar terasele au fost la mare căutare. Iubitorii de senzaţii tari au testat instalaţiile din parcul de distracţii, iar rezultatul se pare că a fost pe măsură.

httpv://www.youtube.com/watch?v=WAKJpJL0pIE

Una dintre atracţiile festivalului Sinaia Forever a fost Târgul de tradiţii. Zeci de meşteşugari din ţară au expus cu mândrie rodul muncii lor. Artizanaturi, pielărie, icoane, podoabe, dar şi flori de mină. O noutate au fost naiurile pentru toate vârstele, confecţionate manual. Aglomeraţie mare şi la standul cu flori de mină, una din frumuseţile naturii de la Baia Mare. La fel de admirate au fost şi icoanele făcute manual din răşină de brad. Preţurile la suveniruri sunt destul de accesibile tuturor, aşa că turiştii şi localnicii nu au plecat cu mâna goală de la Târgul de tradiţii.

httpv://www.youtube.com/watch?v=yLr-0OkXMqE

Prima seara de festival,  în Parcul „Dimitrie Ghica”, a fost animata de  Mircea Vintilă & Brambura, Vama, Ştefan Bănică Jr. şi Casa Presei (cu un solist inedit în persoana lui Robert Turcescu). Jurnalistul, acum în ipostază de artist, a susţinut primul său recital în faţa a mii de spectatori alături de colegii săi de trupă. Chiar dacă a avut emoţii, Robert Turcescu s-a descurcat de minune pe scenă şi a cântat live mai bine de o oră.

Tot sâmbătă seara, în cadrul festivalului «Sinaia Forever» doamnele au dansat şi au suspinat, încântate de show-ul oferit de StefanBănică jr. dupa ce sa lasat aşteptat mai bine de o jumătate de oră. Solistul le-a răscolit amintirile când le-a cântat piesa «Ani de liceu», turiştii veniţi la eveniment fiind în extaz.
Un show de excepţie a oferit sambata şi Tudor Chirilă cu trupa sa, «Vama». Solistul, nonconformist cum îl ştim, şi-a dus admiratoarele în extaz cu piesele sale, dar şi cu fizicul atletic. La un moment dat, încălzit, Chirilă a rămas la bustul gol.
 
Alte activitati in cadrul evenimentului:

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…