Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Cercetaşii României au adus lumina păcii de la Betleem la Sinaia

Cercetaşii României au adus lumina păcii de la Betleem la Sinaia

4 min read
0
0
588

Lumina Păcii de la Betleem este un proiect al cercetaşilor prin care dorim ca, în preajma Crăciunului, să transmitem lumii întregi un mesaj de Pace, ce ne îndeamnă la Non-Violenţă în acţiunile şi trăirile noastre, atât în relaţie cu cei din jurul nostru, cât şi cu noi înşine.

Lumina reprezintă un simbol la Păcii şi al Ecumenismului, reprezentat de o flacară aprinsă la grota din Betleem, unde s-a născut Iisus Hristos, şi distribuită apoi în toată Europa şi peste ocean cu ajutorul cercetaşilor.

Principalul eveniment al acestui proiect îl reprezintă Ceremonia anuală de la Viena, o ceremonie religioasă ecumenică, la care participă cercetaşi din peste 20 de ţări, de mai multe confesiuni, atât catolici, cât şi protestanţi, anglicani sau ortodocşi şi clerici, reprezentanţi ai diferitelor culte religioase. În acest an, în Viena, evenimentul a avut loc pe data de 10 decembrie 2011.

De la această ceremonie, cercetaşii merg în propria ţară pentru a da mai departe acest simbol, prin diferite acţiuni.

Din România, la această Ceremonie au participat 3 persoane care au adus Lumina Păcii de la Betleem în ţară, începând cu data de 11 decembrie 2011.

În perioada 14-24 decembrie 2011, în mai multe localităţi din ţară se vor desfăşura Ceremonii speciale de oferire a acestui simbol comunităţilor, iar în perioada care urmează, cercetaşii vor vizita diferite instituţii medicale, de asistenţă socială sau de educaţie, în care vor oferi acest simbol însoţit de mesajul specific.

De ce este important acest proiect? Pentru că ne dorim ca în preajma Crăciunului, oamenii să îşi readucă aminte de valoarea acestei sărbători a speranţei, pentru ca, prin a dărui acest simbol celor de lângă, să uităm de problemele, conflictele şi neajunsurile ce apar în viaţa de zi cu zi. Pentru că este unul din proiectele prin care ne-am propus să lăsăm această lume un pic mai bună, decât am găsit-o.

„Vrem să aducem în sufletele sinăienilor bucuria credinţei. Lumina Păcii este un dar pe care îl oferim tuturor celor care văd lucurile bune din oraş şi care nu uită să fie oameni. Este un cadou pentru cei care cred în pace, iubire, toleranţă, nediscriminare şi mai ales în unicitatea fiecărui individ. Invităm toţi locuitorii să ia acest dar, la orice oră, din holul Primăriei Sinaia.”

Marian Valerie Panait – Organizaţia Naţională Cercetaşii României – Centrul Local “Peleş” Sinaia

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…