Home Breaking News Competentele IT un atu la angajare! Afla cum poti sa le obtii gratuit

Competentele IT un atu la angajare! Afla cum poti sa le obtii gratuit

4 min read
0
0
182
Rolul din ce in ce mai central pe care tehnologia il joaca in viata de zi cu zi si la nivelul fiecarui individ il obliga pe acesta sa tina pasul cu o societate din ce in ce mai informatizata. Calculatorul a inceput treptat sa faca parte din viata noastra, indiferent ca il folosim pentru a socializa, a cauta un loc de munca ori pentru a realiza diverse activitati, acesta ne obliga sa ii cunoastem secretele.

Certificarea competentelor IT nu mai este in prezent doar o optiune ci acesta se arata in anumite cazuri impetuos necesara! “Competentele IT, solicitate din ce in ce mai mult la angajare pentru posturi din toate domeniile, sunt foarte importante atat pentru obtinerea unui loc de munca, cat si pentru a tine pasul cu vremurile. De la subiectele de discutie despre informatiile transmise prin mediul online si pana la evolutia profesionala si personala, Internetul ofera o oportunitatea imensa de invatare. In acest context, obtinerea si dezvoltarea competentele IT reprezinta un avantaj nu numai pe piata muncii, ci si in viata personala” a precizat Oana-Maria Banu reprezentantul site-ului de recrutare MyJob.

Importanta competentelor IT este subliniata si de Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.”Competentele digitale reprezinta o componenta de baza intre celelalte competente precum cititul si scrisul si vor ajuta cetatenii europeni in situatia economica actuala dificila sa gaseasca noi oportunitati pentru o viata mai buna.”

In Romania cu ajutorul fondurilor europene sunt implementate astfel de proiecte prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) in care cei interesati de dobandirea si certificarea acestor competente pot urma cursuri gratuite.

Un astfel de proiect este in derulare la firma Tiurenlau Hotel Management SRL implementat in perioada noiembrie 2010 – aprilie 2012 care vine in sprijinul persoanelor somere, oferindu-le acestora oportunitatea de a dobandi competentele IT necesare la obtinerea unui loc de munca, crescand astfel sansele integrarii sau reintegrarii pe piata fortei de munca. Mai mult, toti participantii la cursurile de formare profesionala beneficiaza gratuit si de consiliere in orientarea carierei. Desi proiectul se afla inca in perioada de implementare, majoritatea indicatorilor au fost depasiti “Depasirea indicatorilor a fost posibila datorita cererii foarte mare de participare manifestata de grupul tinta, dovedind interesul pentru dezvoltarea competentelor profesionale precum si preocuparea pentru stabilirea unui plan de dezvoltare in cariera” – a precizat Laurentiu Grigore – Director General al societatii care deruleaza proiectul.

Oamenii sunt din ce in ce mai dependenti de tehnologie, iar cei care nu o stapanesc vor ramane treptat in urma.

Sursa: Stiri de Romania

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Breaking News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cauti schele metalice de inchiriat? Bucura-te de calitate garantata, suport in montaj si transport gratuit!

Daca studiezi, chiar in acest moment, oferta de servicii de inchirieri schele metalice de …