Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Azuga Copiii s-au distrat de minune la munte! Iată prima bătaie cu bulgări!

Copiii s-au distrat de minune la munte! Iată prima bătaie cu bulgări!

7 min read
0
0
761

PRIMUL WEEKEND LA SCHI. STAŢIUNEA AZUGA A DAT STARTUL LA DISTRACŢIA PE OMĂT

Împătimiţii sporturilor de iarnă s-au bucurat în weekend, pe Valea Prahovei, de primele coborâri pe omăt din acest sezon. Administratorii pârtiei Cazacu din staţiunea Azuga au înzăpezit artificial o suprafaţă de 150 de metri, care s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru sutele de turişti dornici să schieze.

Chiar dacă la munte nu a nins, peste 300 de turiştii s-au simţit în weekend pe pârtia Cazacu la fel ca în mijlocul sezonului de iarnă. Au venit la munte din toate colţurile ţării special pentru zăpadă şi au petrecut toată ziua pe omăt. Odată cu deshiderea pârtiei şi monitorii de schi au dat primele lecţii. Pentru 60 de lei ora, zeci de copii au deprins la Azuga bazele elementare ale sporturilor de iarnă.

„Zăpada este foarte bună pentru începători şi sperăm ca şi în următoarele weekend-uri să avem copii şi elevi dornici să înveţe să schieze. Este prima dată când mă dau pe zăpadă artificială în acest sezon, iar pârtia este excelentă”, ne-a spus instructorul de schi, Costel Iordan. Şi cei care nu au schiat s-au bucurat de omăt. În apropierea pârtiei, turiştii au încins bătăi cu bulgări, iar apoi au stat la soare pentru a căpăta un bronz rezistent de munte.  Nici cei mici nu s-au lăsat mai prejos. Şi-au pus imaginaţia la încercare şi au construit oameni de zăpadă.

  

Click pe imagini pentru o fotogalerie de pe pârtii

Zăpada va rezista până la primăvară

Administratorii au muncit din greu timp de o săptămână pentru a produce omăt artificial pe porţiunea de 150 de metri, destinată copiilor şi începătorilor. Două tunuri au fost puse în funcţiune pe o temperatură de – 5 grade celsius şi au produs în fiecare noapte zăpadă. Acum, stratul măsoară aproape o jumătate de metru, are o lăţime de 15 metri şi se va topi abia la primăvară.

„De cinci nopţi lucrăm de seara până dimineaţa şi chiar dacă pârtia nu este foarte mare, am reuşit să le asigurăm turiştilor cele mai bune condiţii de schi. Chiar dacă această porţiune este destinată copiilor şi începătorilor, la noi au venit schiori de toate categoriile şi de toate vârstele şi s-au simţit excelent”, ne-a explicat angajatul pârtiei Cazacu, Vasile Bute.

Pârtia Cazacu este singurul loc de pe toată Valea Prahovei unde se poate schia. Administratorii anunţă că nu va fi deschisă şi în cursul săptămânii, ci numai în weeked. Pârtia este dotată şi cu un teleschi, care funcţionează sâmbăta şi duminica de la ora 9.00 la 16.00. Aici, tarifele variază în funcţie de tipul cartelei. Astfel, cea mai ieftină costă 14 lei şi are 9 puncte ceea ce înseamnă că poate fi folosită pentru 9 urcări, iar cea mai scumpă cartelă ajunge la 110 lei şi este valabilă pentru 90 de urcări pe pârtie.

SURSA: http://www.stiri.com.ro

Copiii care au ajuns la Azuga, la sfârşitul săptămânii trecute, au avut parte de un strat de 45 cm de zăpadă, e drept, artificială.

Imediat s-a încins o bătaie cu bulgări, iar mulţi au început deja cursurile de schi. Din păcate, în restul ţării, vremea nu a fost la fel de frumoasă. Ieri, porturile au fost închise din cauza ceţii, iar pe multe drumuri s-a circulat cu greutate. Mai mult, Autostrada Transilvania a fost închisă după ce, din cauza ceţii, cinci maşini s-au tamponat la kilometrul 12.


Deşi abia a învăţat să meargă, o fetiţă şi-a pus anul acesta pentru prima dată schiurile în picioare


Două tinere îşi fac poze la Azuga, încântate de zăpada pe care au găsit-o aici
SURSA: Libertatea.ro

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Azuga

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…