Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia ”Culoare si Simtire” pentru Sinaia! Picturile târgoviștencei Maria Coman pot fi admirate la Centrul Cultural ”Carmen Silva”

”Culoare si Simtire” pentru Sinaia! Picturile târgoviștencei Maria Coman pot fi admirate la Centrul Cultural ”Carmen Silva”

3 min read
0
0
282

Pentru o lună, târgovișteanca Maria Coman îi încântă cu lucăari de pictură și decorațiuni pe sticlă și ceramică pe iubitorii de frumos din Sinaia și pe turșstii care vin aici.

Artista a vernisat în acest week-end, la Centrul Cultural ”Carmen Silva”, expoziția ”Culoare și simțire”. Zeci de tablouri au însuflețit simezele, aducând mai devreme primăvara în frumoasa stațiune de pe Valea Prahovei, chiar dacă afară ningea ca-n povesti.

Absolventă a Şcolii de Artă Decorativă “Athena” din Torino – Italia şi a Şcolii de Artă ”Octav Enigarescu” din Târgovişte – clasa profesorului Mihai Şerbănescu, Maria Coman a reușit și de această dată să surprindă publicul prin viziune, forţă şi tenacitate.

Artista expune la Sinaia picturi în ulei şi tehnică mixtă, tablouri care reprezintă flori şi naturi statice. Târgovişteanca a lucrat o viaţă în domeniul contabilităţii, iar acum impresionează cu talentul său artistic. Pictează şi creează decoraţiuni interioare fascinante.

Pictează de la sfârşitul anului 2009. A fost mâna destinului care a lucrat în favoarea sa, în acea perioadă cunoscându-l pe artistul plastic Mihai Șerbănescu, profesor la Școala de Artă Octav Enigărescu din Târgoviste. Şi, astfel, a păşit Maria Coman pe tărâmul picturii. Era un vis mai vechi de-al său, dar pe care îl pierduse în cotloanele sufletului.

Drumul afirmării pentru Maria Coman este abia la început. Pânzele sale au intrat deja în colecții particulare din toate colțurile Europei. Natura statică, pastelul și pictura abstractă sunt punctele sale tari. Artista și-a propus să abordeze acum peisajul.

Criticile pe marginea primelor încercări îi dau curaj să meargă mai departe.

SURSA: http://incomod-media.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Investitorii încep să fie mai interesaţi de Sinaia …

Sinaia „for sale“: tot mai multe pensiuni şi hoteluri sunt la vânzare. „Investitorii încep…