Home Breaking News Stiri Prahova Declaraţiile emoţionante ale soţiei lui Toma Caragiu în ziua în care acesta ar fi împlinit 87 de ani!

Declaraţiile emoţionante ale soţiei lui Toma Caragiu în ziua în care acesta ar fi împlinit 87 de ani!

8 min read
1
0
834

“Dacă mergea cu mine la Predeal, scăpa!” Afla de aici detaliul care ar fi putut să îi salveze viaţa marelui artist!

Toma Caragiu ar fi împlinit pe 21 august 87 de ani. Deşi Elena Caragiu, văduva regretatului actor, este plecată în străinătate de foarte mulţi ani, reporterii CANCAN.ro au reuşit să vorbească cu ea şi să obţină declaraţii exclusive chiar în ziua comemorării celor 87 de ani de la naşterea unuia dintre cei mai mari actori români.

Elena Caragiu, la rândul său actriţă, s-a căsatorit cu Toma Caragiu in 1964. Nenorocirea a facut ca dupa numai 13 ani de dragoste, soarta sa o desparta de marele actor, acesta parasind scena vietii in tragicul cutremur din 1977. La un an dupa moartea artistului, Elena Caragiu a emigrat in Statele Unite unde traieste si astazi sub numele de Helen Cara Chester. Cu toate ca incearca de ani buni de zile sa ii deschida lui Toma Caragiu o casa memoriala, acesta s-a lovit de nemumarate ori de birocratia din Romania. Marele regret al vaduvei actorului este ca daca Toma ar fi ramas cu ea la Predeal, unde chiar plecasera impreuna in dimineata zilei de 4 martie, cand a avut loc marele catastrofalul cutremur, Toma Caragiu ar fi trait si astazi.

“Anul acesta nu am facut coliva , cum am facut deobicei in ultimii ani la biserica, nu ma simt prea bine . Sunt de trei ani in terapie la mana dreapta dupa cateva operatii. Regretul meu este ca nu a venit cu mine la Predeal asa cum planuisem amandoi. La 10 dimineaţa pe 4 martie am plecat amandoi cu masina. Pe la Campina si-a adus aminte ca are intalnire seara cu Bocanet si a insistat sa ne intoarcem acasa . Ne-am intors din drum si m-a rugat sa il aduc inapoi acasa. Dupa ce m-am impotrivit , aveam doi prieteni dela Televiziunea franceza care ne asteptau la Sinaia ca sa-l cunoasca pe Toma , m-am dus singura sa-i intalnesc. Nu am avut intalnire cu un amant asa cum se spune. Aceste inventii si cautarea unui tap ispasitor se datoreaza faptului ca am plecat imediat dupa cutremur si nu am avut timp sa explic nimanui exact ce s-a intamplat. Nu am crezut nici eu ca voi supravietui acestei tragedii. Si totusi, cand in 2002 am fost anuntata de cineva ca in Romania sunt declarata moarta in presa din Romania si ca am un necrolog defaimator, am hotarat sa ma intorc ca sa dovedesc cat sunt de mincinosi si ticalosi.

Nu m-am amestecat niciodata in chefurile si betiile vietii artistice, eram mereu departe de barfe si promiscuitate. Lumea ne invidia pentru relatia noastra, multi ma considerau aroganta pentru ca nu am cerut niciodata un rol sau o pozitie in politica de culise .Aceasta atitudine independenta nu au inteles-o fostii colegi. Nu este problema mea ci a lor. eu i-am iertat demult, se vede clar ca nu au stiut si ca ….inca nu stiu ce fac! Iarta-i Doamne ! Am primit astazi nenumarate dovezi de afectiune din toate partile lumii, pentru Toma si chiar si pentru mine. Probabil ca multe persoane au simtit si au citit ” printre randuri” personalitatea mea. Cineva mi-a spus astazi chiar ca ea considera ca daca Toma ar fi asteptat telefonul meu, ar fi ramas in apartament si ar fi scapat. Amanuntele nu au acum prea mare importanta, adevarul trebuie insa explicat. IMPORTANT ESTE INSA CA TOMA NU A FOST UITAT SI PENTRU ASTA VA MULTUMESC TUTUROR DIN SUFLET!!”, a fost declaratia exclusiva a vaduvei lui Toma Caragiu, pentru CANCAN.RO.


O viata dedicata filmului

Toma Caragiu s-a nascut la 21 august 1925 in Argos Orestiko, Grecia si este unul dintre cei mai cunoscuti actori romani de comedie. Debutul pe scena il face la Teatrul National din Piata Amzei, pe vreme cand era inca student, in rolul unui scutier in piesa Toreadorul din Olmado. Deja la varsta de 28 de ani devine directorul “teatrul de Stat”din Ploiesti, functie pe care o detine timp de 12 ani. In 1965, la invitatia lui Liviu Ciulei, pleaca de la Ploiesti si vine la Teatrul Bulandra.
In seara zilei de 4 matrie 1977, in timp ce il avea in vizita pe regizorul de film Alexandru Bocanet, bun prieten de al actorului, cei doi isi pierd viata in cel mai devastator cutremur care a lovit Capitala. Actorul a lasat in urma o zeste de peste 39 de filme, printre care, cele mai cunoscute sunt, “Brigada diverse intra in actiune”, “Brigada diverse in alerta”, “Razbunarea feciorelor”, “Zestrea domnitei Ralu” sau “Saptamana Nebunilor”.

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Prahova

One Comment

  1. pavel.maria

    27 august 2012 at 12:18 PM

    Pacat ca amintirile despre marii actori se estompeaza .E,ca de obicei,de felicitat atitudinea dvs,domnule Totpal de a da posibilitatea unor replici care sa restabileasca adevarul si sa inunde cu lumina imaginea unor oameni care merita nemurirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…