Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Decoratorul Castelului Peles – Gustav KLIMT – omagiat de GOOGLE printr-un logo special

Decoratorul Castelului Peles – Gustav KLIMT – omagiat de GOOGLE printr-un logo special

3 min read
0
0
556

GUSTAV KLIMT, pictorul şi decoratorul austriac, este omagiat de GOOGLE printr-un logo special, care aduce aminte de una dintre cele mai cunoscute operele ale sale – “Sărutul”. GUSTAV KLIMTnăscut pe 14 iulie 1862 la Viena, se dovedeşte de mic talentat la desen şi la 14 ani este admis la Şcoala de Arte Aplicate din Viena.

KLIMT, alături de fratele său şi încă un prieten, decid să lucreze în comun şi primesc mai multe comenzi de porţelanuri sau proiecte pentru ilustraţii. În 1880, cei trei obţin două comenzi mari: decoraţiunea palatului Sturan şi pictarea unui tablou pentru clădirea principală a staţiunii balneare Karlovy Vary.

Cei doi fraţi KLIMT şi prietenul lor fondează o şcoală de artă decorativă şi primesc o comandă chiar din România, unde ajută la decorarea castelului Peleş din Sinaia.

Treptat, însă, GUSTAV KLIMT se remarcă şi începe să lucreze pe cont propriu. Pictorul austriac rămâne în istorie drept unul dintre fondatorii Secesiunii, curent a cărui filosofie este căutarea adevărului despre existenţa umană.

De-a lungul vieţii, GUSTAV KLIMT a pictat portrete – majoritatea reprezentând-o pe femeia iubită, Emilia Floge – dar şi nuduri sau natură moartă. Majoritatea picturilor sale au două caracteristici comune: prezenţa culorilor deschise şi lipsa perspectivei. GUSTAV KLIMT a murit pe 6 februarie 1918.

Unul dintre tablourile pictate de KLIMT, “Portretul Adelei Bloch-Bauer”, s-a vândut la licitaţie în 2006, pentru 135 de milioane de dolari.

GOOGLE a omagiat în trecut multe personalităţi ori date marcante din istoria omenirii sau a pregătit utilizatorilor diverse “surprize” în momentul în care efectuau o anumită căutare pe GOOGLE:

SURSA: http://www.gandul.info

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…