Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Domeniul schiabil din Sinaia s-a extins cu o noua pârtie care a costat 1 milion de euro (video)

Domeniul schiabil din Sinaia s-a extins cu o noua pârtie care a costat 1 milion de euro (video)

3 min read
0
0
314

Sinaia şi-a mărit domeniul schiabil cu încă 2 kilometri de pârtie. Este vorba de prima pârtie înzăpezită artificial din staţiune, ce leagă Cota 1400 de oraş.

Investiţia reprezintă şi o alternativă la pârtiile de altitudine de pe Platoul Bucegi, mai ales că este şi foarte accesibilă pentru turişti. 1 milion de euro a investit administraţia locală în amenajarea pârtiei şi în instalaţia de produs zăpadă artificială. 24 de lănci au produs un strat de omăt ce măsoară 30 de centimetri, ideal pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Venim cu un lucru total nou pentru schiul din Sinaia. Dacă până acum se schia doar la altitudine, iată că acum se schiază şi în oraş. Este cea mai mare investiţie de anul acesta în valoare de 1 milion de euro. Sper să vină din ce în ce mai mulţi turişti să schize la Sinaia pentru că este o noutate. De multe ori când bate vântul pe munte  şi instalaţiile din Valea Dorului şi Valea Soarelui nu funcţionează, se poate schia fără probleme pe Pârtia Nouă. Are o dificultate medie şi se adresează tuturor, chiar şi începătorilor“, ne-a explicat Vlad Oprea, primarul staţiunii Sinaia.

Zeci de împătimiţi ai sporturilor de iarnă au testat cu plăcile de snowboard sau schiurile noua pârtie şi s-au declarat încântaţi de investiţie. „O oră am aşteptat deschiderea pârtiei şi sunt foarte entuziasmat. Zăpada este excelentă, traseul a fost lăţit şi acumse poate compara cu o pârtie din Austria”, ne-a spus Aurel Ionaş.

Pârtia Nouă este deservită de telegondolă şi funcţionează zilnic de la orele 9.00 până 17.00. Un schi pass pentru o zi costă 120 de lei, iar pentru începători a fost amenajată o pârtie mai uşoară dotată cu instalaţie de nocturnă şi baby schi.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…