Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Eveniment istoric la Castelul Peleş din Sinaia

Eveniment istoric la Castelul Peleş din Sinaia

2 min read
0
0
244

Eveniment istoric la Castelul Peleş din Sinaia. Familia Regală a oficiat, joi, o ceremonie prin care au fost decorate mai multe personalităţi marcante din ţară şi străinătate. O astfel de ceremonie nu a mai avut loc la Peleş din 1947. Printre cei decoraţi de familia regelui se numără actorul Victor Rebengiuc şi medicul Raed Arafat.

Regele Mihai este puternic legat de Peles. S-a născut aici şi tot aici a urmat şi şcoala primară. Tot de la Peleş a condus ţara în anii de război, din biroul folosit cu ani în urmă de bunicul său, Carol I. De Peleş este legată şi despărţirea de România, care a lăsat răni adânci în sufletul regelui, informează rtv.net.

Familia regală s-a întors la Castelul Peleş în 2008. Momentul în care după 60 de ani, regele Mihai şi regina Ana au ieşit la balcon să salute mulţimea adunată în curtea castelului a rămas în istorie. Castelul de la Peleş a fost considerat încă din anii 1800 unul dintre cele mai frumoase din Europa. Castelul a fost primul electrificat în întregime de pe continent şi a fost dotat încă de atunci cu lift interior, aspirator şi încălzire centrală.

Pentru prima dată în ultimii 65 de ani, familia regală a organizat la Peleş o ceremonie de acordare a distinţiilor regale mai multor personalităţi din ţară şi din străinătate.

SURSA: http://www.cronicaromana.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Investitorii încep să fie mai interesaţi de Sinaia …

Sinaia „for sale“: tot mai multe pensiuni şi hoteluri sunt la vânzare. „Investitorii încep…