Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Expoziţie de fotografie dedicată regelui Mihai I, la Muzeul Peleş

Expoziţie de fotografie dedicată regelui Mihai I, la Muzeul Peleş

2 min read
0
0
153

O expoziţie de fotografie dedicată regelui Mihai I va putea fi vizitată la Muzeul Naţional Peleş de la Sinaia, începând cu data de 21 octombrie. Regele Mihai I împlineşte, pe 25 octombrie, 90 de ani, iar în cinstea acestui eveniment a fost organizată expoziţia “Regele Mihai I – 90 de ani”, al cărei vernisaj, programat pentru data de 21 octombrie, va avea loc în prezenţa principelui Nicolae al României, se arată într-un comunicat al muzeului transmis luni AGERPRES.

 Fotografiile care vor fi expuse provin din arhiva muzeală şi ilustrează diverse etape ale vieţii şi domniilor regelui Mihai I, din copilărie până la plecarea din România.

Fostul suveran este surprins atât în momente oficiale, vizite, banchete, descinderi pe linia frontului, întâlniri cu mari personalităţi, cât şi în momentele de intimitate, alături de familie, de câinii preferaţi sau antrenat în diversele sale preocupări. Regele Mihai I este imortalizat în timp ce şofează, cântă la pian, fotografiază, meştereşte în atelierul său mecanic sau face drumeţii prin pădurile de la Sinaia.

Alături de panourile fotografice, expoziţia aduce în atenţia publicului larg, în premieră, actul Închinării municipiului Bucureşti faţă de “Proclamaţia către naţiune” din 23 august 1944.

AGERPRES

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Investitorii încep să fie mai interesaţi de Sinaia …

Sinaia „for sale“: tot mai multe pensiuni şi hoteluri sunt la vânzare. „Investitorii încep…