Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Expozitie inedita de trenuri in miniatura pe Valea Prahovei

Expozitie inedita de trenuri in miniatura pe Valea Prahovei

3 min read
0
0
998

Expozitia permanenta de trenulete electrice, deschisa publicului în incinta Garii Regale din Sinaia, este unica în România si ramâne unul dintre locurile cele mai atractive, mai ales pentru copiii care ajung în statiunea turistica.

Cei mici petrec ore în sir admirând piesele în miniatura expuse: vagoane si locomotive de diverse modele, de la cele foarte vechi, cu abur, pâna la trenurile moderne, sau garniturile ce transporta marfa.

Trenuletele traverseaza zone pitoresti, trec prin tuneluri, pe lânga munti, ajung în zone înzapezite si opresc în gari. În muzeul deschis în anul 2009 a fost amenajat un adevarat oras în miniatura unde se regasesc, de asemenea, zeci de cladiri cu arhitectura germana, figurine reprezentând calatori cu bagaje în mâna asteptând trenurile pe peroane, sau persoane care desfasoara diverse activitati: se plimba, muncesc, participa la o nunta.

Machetele reprezentând cladirile, dar si o parte dintre personaje, au fost realizate de Alberto Drera, un italian care a locuit la Sinaia. Trenuletele îi apartin tânarului pianist Shwan Sebastian, profesor la Colegiul National de Muzica “George Enescu” din Bucuresti.

În muzeu se mai afla un loc de joaca pentru copii, dar si ceasuri de perete care au existat în Gara din Sinaia la începutul secolului trecut, aparatura telefonica utilizata în aceeasi perioada de angajatii garii, vechile bilete de carton folosite de calatori, fotografii de epoca, o parte donate de vizitatori.

De altfel, vizitatorii interesati de istorie pot afla ca primele cladiri ale Garii Regale din Sinaia au fost construite între anii 1876-1880, ca acesta este locul unde a fost ucis un prim-ministru al României, IG Duca, în 1933, dar si locul de unde, pe 3 ianuarie 1948, a plecat în exil Regele Mihai.

În 1969, în aceasta gara, au circulat primele locomotive electrice, iar în 1975 au sosit presedintele Statelor Unite, Gerald Ford, împreuna cu secretarul de stat Henry Kissinger.

Muzeul din incinta garii este deschis zilnic între orele 10:00 si 18:00, costul unui bilet fiind de 6 lei – pentru adulti, si de 4 lei – pentru copii.

SURSA: http://www.bestfm.ro/

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…