Home Breaking News Stiri Prahova Stiri Campina Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei vă aşteaptă cu bulz şi petreceri, tot weekendul

Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei vă aşteaptă cu bulz şi petreceri, tot weekendul

5 min read
0
0
228

Producătorii prezenţi la evenimentul de pe Valea Doftanei i-au întâmpinat pe turişti cu felurite preparate la grătar.

Sărbătoarea câmpenească, dedicată Zilei Muntelui, este organizată în fiecare an pentru promovarea caşcavelei, un produs lactat preparat de localnicii din zonă, dar şi din alte părţi ale ţării. Celebra „caşcavea” de la Valea Doftanei atrage anual mii de turişti, veniţi si din alte judete pentru a gusta şi cumpăra preparatul tradiţional.

Reţeta bulzului

Pe lângă specialităţile din lactate, vizitatorii pot cumpăra fripturi la grătar, pastramă şi bulz gustos, cum niciunde în altă parte nu poţi găsi.

„Avem reţeta noastră. Modelăm mămăliga, făcută mai tare, cu mâinile umezite în zer, iar în interior băgăm brânza de burduf şi untul. «Mingiuţele» se coc apoi pe jar până ce devin crocante la suprafaţă, iar înăuntru brânza este topită. Cred că acest preparat este atracţia târgului”, a spus Mihai Ion, venit din zona Braşovului pentru a-şi vinde marfa.

Comercianţii prezenţi în număr mare la festival au adus la vânzare diverse obiecte de artizanat, dar si imbracaminte de sezon, în speranţa că turiştii vor dori să achiziţioneze ceva care să le aducă aminte de eveniment.

„Este foarte frumos, ceva mirific. Aici parcă suntem într-un colţ de rai. Totul este frumos: peisajele de toamnă, ţăranii din părţile locului, şi în general, lumea care vine aici. Cumpărăm câte ceva şi stăm până seara să ne deconectăm. Suntem sătui de scandalurile de la televizor şi de problemele de la muncă”, a spus Iolanda Ulmanu, o bucureşteancă venită împreună cu familia la Festivalul Caşcavelei.

Numeroase concerte

O porţie de bulz costă 5 lei, kilogramul de caşcavea între 18 şi 20 de lei, iar unul de cârnaţi de casă aproape 25 de lei. Cine doreşte o frigăruie trebuie să scoată din buzunar 10 lei, iar pentru delicioasa pastramă pe grătar, 15 lei. „E idilic. Vin în fiecare an. Sunt deja la a treia ediţie şi nu mă satur de bogăţia asta. Bulzul este foarte bun şi caşcaveaua nu mai spun. O să cumpăr mai multă ca să-mi ajungă vreo două luni”, a zis Maia Sandu, o ploieşteancă de 34 de ani.

Astăzi, la festival cântă până la căderea serii Alesis, Steliana Sima, Marius Stelian Pop, Honey şi French Kiss, iar mâine sunt programate recitaluri susţinute de Raoul, Uni-k, Niculina Stoican, Lucian Florin, Traian Frâncu şi Viorica Podgoreanu.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Campina

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…