Home Breaking News Stiri Prahova Filarmonica din Ploieşti, redeschisă după trei ani de lucrări de consolidare şi modernizare

Filarmonica din Ploieşti, redeschisă după trei ani de lucrări de consolidare şi modernizare

3 min read
0
0
683

Filarmonica “Paul Constantinescu” din municipiul Ploieşti se redeschide joi, după ce, timp de trei ani, clădirea veche de peste o sută de ani, a fost supusă unui amplu proces de consolidare şi modernizare.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Ploieşti, lucrările au demarat în anul 2008, în urma unei expertize care indica faptul că această construcţie realizată în anul 1910 prezenta un risc mare de prăbuşire a acoperişului care era suspendat pe bride metalice.

Investiţia, suportată din bugetul local, are o valoare de 7,2 milioane de lei, iar lucrările au vizat consolidarea imobilului, dar şi modernizarea acestuia.

Au fost construite şapte săli noi de studiu individual, cele 270 de scaune au fost înlocuite cu fotolii speciale, în stilul celor utilizate la Opera din Viena şi la Scala din Milano, iar locul lambriului de catifea a fost luat de un lambriu din lemn şi placaje de piatră. Parchetul şi sistemele de sonorizare, termic şi electric sunt, de asemenea, noi.

“Mă bucur că, după trei ani de eforturi, astăzi (n.r. – joi) putem marca o adevărată sărbătoare pentru toţi ploieştenii, dar mai ales pentru iubitorii de artă, de muzică clasică. Clădirea care găzduieşte Filarmonica a fost construită în anul 1910 pentru a fi cinematograf.

A rezistat aproape un secol fără să aibă nevoie de consolidare. Sper ca inaugurarea de astăzi să marcheze începutul unui alt secol în care clădirea Filarmonicii să găzduiască mii şi mii de concerte şi aplauze, fără să mai fie nevoie de vreo altă consolidare”, a declarat, potrivit comunicatului de presă, primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici.

Concertul care va marca atât deschiderea stagiunii de concerte 2011-2012, cât şi inaugurarea noii săli de concerte este programat, joi, de la ora 19,00, spectacolul vocal simfonic fiind dirijat de maestrul Radu Postavaru, cu participarea Corului Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi a soliştilor Gabriel Croitoru, Bianca Manoleanu, Sorana Negrea Stoica, Liviu Iftene, Iustinian Zetea.

SURSA: http://www.financiarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…