UNDE SUNT ZĂPEZILE D-ANŢĂRŢ…?

Cu voia magistrului François Villon parafrazat în titlu, mă îndrept către sufletele şi inimile oamenilor din cetate pentru că un semen de-al nostru traversează mari necazuri şi mai mari încercări de care noi toţi nu suntem iertaţi de viaţă.

Nu vreau să cred că în oraş, din generaţiile albite de timp sau din cele tinere, să nu fi auzit măcar o dată de jovialul nostru concetăţean domnul

CORNEL TĂBĂRAŞ.

De 11 ori campion naţional la schi, cu nenumărate locuri de frunte în ierarhia europeană, pe timpul când noi mai reprezentam o putere de temut în sporturile albe, Cornel a cinstit modest şi loial patria – şi nu numai patria, dar şi urbea unde a văzut lumina zilei, sus acolo pe Furnica…

A avut fericirea timpurilor în care sportivii din Sinaia se băteau în parte cu braşovenii din Schei sau saşii de la Dinamo, restul nu mai prea contau. Pe atunci, iarnă de iarnă, se adunau aici la noi grămezi de cupe, medalii şi diplome – acum mai citiţi o dată titlul să înţelegeţi mai bine tâlcul rândurilor.

Oraşul îi acordă titlul de cetăţean de onoare, recunoscând oficial meritele deosebite ale sportivului.

Astăzi, prietenul nostru trece prin momente dificile, bolnav, victima unei maladii ticăloase, alături de soţia sa, la fel de suferindă, imobilizată la pat, cu mijloace limitate de trai, se luptă cu decenţă să facă faţă.

Putem noi, oare – noi care la nevoie putem fi magnifici – să-i întindem o mână caldă de ajutor unui semen aflat la necaz? Ar fi un gest creştinesc, uman şi, zic eu, firesc.

Putem să dovedim solidaritatea umană, de cetăţeni, care n-a dispărut umflată de valul capitalismului barbar sau al crizei financiare?

Orice donaţie e binevenită pentru această familie greu încercată… în contul

RO19RNCB0209092186230001 BCR SINAIA

Alte relaţii la tel. 0732 877209.

Em. Belu

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Investitorii încep să fie mai interesaţi de Sinaia …

Sinaia „for sale“: tot mai multe pensiuni şi hoteluri sunt la vânzare. „Investitorii încep…