Peste 100 de adolescenti si 40 de profesori au beneficiat de programul european “Tineri antreprenori in scoala-TASK”, implementat de Asociatia “Idei pentru viitor”. In perioada 10-13 noiembrie a.c , a avut loc, la Azuga, conferinta finala a proiectului.
Asociatia “Idei pentru viitor” considera tinerii ca fiind una dintre cele mai importante componente pentru asigurarea unui viitor durabil. Din acest motiv, programul “Task” respecta principiile Strategiei “Europa 2020”, pentru o crestere durabila , inclusiva si inteligenta.
“Trebuie sa asiguram calitatea educatiei pentru acesti tineri, pentru ca doar in acest fel vom reusi sa avem o piata a muncii competitiva, care sa ofere solutii de succes pentru iesirea din criza”, a declarat Constantin Cernat, managerul proiectului.
Prioritatea programului a constituit-o imbunatatirea capacitatii sistemului educational preuniversitar de a raspunde cerintelor pietei muncii, cu impact pozitiv asupra insertiei si a ratei de ocupare, dar si contactul cu mediul de afaceri.
Participantii au solicitat continuarea acestui demers si gasirea unor solutii pentru sustenabilitatea proiectului pe viitor, precum si prezentarea acestuia in cat mai multe licee si invitarea unor antreprenori cu experienta in cadrul proiectului.
“TASK” s-a adresat tinerilor care au dorit sa invete mai mult despre dezvoltarea afacerilor, regulile jocului de piata, adresandu-se in special celor care aspira sa devina antreprenori implicati in domeniul inovarii.
Proiectul este cofinanţat prin FONDUL SOCIAL EUROPEAN- Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, s-a desfasurat in perioada septembrie 2009-noiembrie 2011, şi a avut ca obiectiv principal dezvoltarea si integrarea pe termen lung a spiritului antreprenorial, in şcoala, prin dezvoltarea de metode extracuriculare de imbunataţire a abilitaţilor şi cunoştinţelor elevilor.
Printre participanții la Conferința finală s-au numărat: din partea Inspectoratului Școlar Județean Prahova, inspector școlar Vasilica Comișel, însoțită de elevii Pavel Diana Maria- C.N. „I.L. Caragiale”, Adina Buturugă- C.N. „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte, Tiberiu Bucur- G.Ş. Industrial “1 Mai” Ploieşti, Robert Eftenie- C.N. “Nichita Stănescu” Ploieşti. Din București, Vlad Marinescu a reprezentat C.N. „Cantemir Vodă”, iar Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” a avut ca reprezentanți: Mihaela Scupra, director adjunct, prof. Alina Belba, prof. Alexandru Tiberiu Spoitu, precum și elevii Cristina Bocea, Hristu Preșa, Roxana Modoi, Laura Stoica, George Stoica.
“Am ramas cu obisnuita ca statul sa aiba grija tot timpul de noi. Cred ca trebuie sa depasim acest moment, mai ales noi adultii, pentru ca avem obligatia morala de a crea modele pentru tanara generatie, a incheiat Constantin Cernat, managerul proiectului.
SURSA: http://www.stiriprahova.ro
TRIFAN OVIDIU SORIN
3 mai 2012 at 5:55 PM
Cred ca si rezultatele sportivilor de la Arte Martiale ar putea fi o pagina frumoasa in prezentarea liceului. Aveti sportivi campioni balcanici, vicecampioni balcanici…..sportivi care au participat la Campionatul mondial din 2012. Poate par lipsit de modestie insa elevul dumneavoastra, TRIFAN OVIDIU, din clasa a VII-a B, conform statisticilor, este clasat al 16-lea in Europa si al 33-lea in lume. Nu mai spun de MIHAILA MALINA. Si sunt multi altii care au reprezentat liceul, comuna si tara. Multumesc de rabdarea de a citi.